Met de bouw van het Hart van de Waalsprong is er weer een grote stap gezet in de ontwikkeling van de Waalsprong. In dit prachtige complex wordt gewoond, gewerkt, gewinkeld en ontspannen. Vrijdag 10 november openden zo’n 25 winkels, horeca en voorzieningen tegelijkertijd hun deuren. Eén van hen is het restaurant Alba Nijmegen, van eigenaren Suzan en Stijn Disveld, die ook restaurant Zijdewinde in Bemmel hebben. Samen met Suzan blikken we terug op de aanloop naar de opening en kijken we naar hoe het de eerste zes weken is gegaan.

“Er is deze eerste weken heel veel belangstelling voor de zaken die in het Hart van de Waalsprong zijn open gegaan, en zeker ook voor ons. We krijgen veel reacties van gasten die blij zijn dat er hier eindelijk wat meer voorzieningen zijn. Dat heeft natuurlijk ook lange tijd ontbroken, en dat is niet gemakkelijk geweest voor de mensen die hier wonen. Maar nu zijn er verschillende zaken geopend. Samen met nog twee andere gelegenheden zijn wij de aanwezige horeca op het Oranje Marieplein, waar ook bijvoorbeeld de nieuwe Albert Heijn XL zit.

De bouw en de inrichting was niet altijd gemakkelijk. Er was bijvoorbeeld geen goede stroomvoorziening. We werkten met stroom uit verlengsnoeren die dwars door het complex lagen en hoopten de hele tijd maar dat niemand een stekker zou lostrekken. Het was een race tegen de klok, maar ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat we een fantastisch resultaat hebben geboekt. Het ziet er super uit. Wie bij ons in de zaak komt, zal dat vast en zeker beamen.

Wij zijn van woensdag tot en met zondag geopend voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een lunch van huisgemaakte focaccia. In de avond  kun je komen genieten van de mediterrane shared dining-gerechten. We sluiten de avond af in ons bargedeelte met een huisgemaakte pintxo, een cocktail of een glaasje wijn. Vrijdag- en zaterdagavond draaien wij het volume iets hoger en schudden we de cocktails iets harder. Dan sluiten onze deuren pas rond middernacht.”

Alba Nijmegen is open op:

  • woensdag van 10:00 – 22:00
  • donderdag 10:00 – 22:00
  • vrijdag 10:00 – 00:00
  • zaterdag 10:00 – 00:00
  • zondag 10:00 – 18:00

Meer weten? Kijk op Alba Nijmegen.