Op zoek naar zonsverduistering voor het kiepraam op zolder? Toe aan een nieuwe vloer nu de kinderen groot zijn? Of wil je misschien zelfs een complete make-over van je benedenverdieping? Al ruim 90 jaar is Jacobs Thuis & Interieur Malden dé expert die je helpt de juiste keuzes te maken. Direct aan uitvalswegen gelegen en met volop gratis parkeermogelijkheden, is dit regionale familiebedrijf perfect toegankelijk. Ook figuurlijk is toegankelijkheid hier van toepassing: je wordt warm welkom geheten en men neemt de tijd voor je. We spreken eigenaar Jos Jacobs, alweer de derde generatie binnen het bedrijf.

“We hebben een zeer ruime keuze op het gebied van raam-, vloer- en wandaankleding. De één weet exact waarvoor hij komt, de ander is zich nog aan het oriënteren en wil ideeën opdoen”, vertelt Jos. Jacobs Thuis & Interieur helpt je een keuze te maken uit de vele mogelijkheden. Om alvast richting te geven, maak je met behulp van de Jacobs-app je eigen moodboard. Hiermee bepaal je welke sfeer je wil creëren. Denk bijvoorbeeld aan stoer en industrieel, basic en Scandinavisch, of natuurlijk en puur. Welke stijl je ook kiest, de gevoerde merken behoren tot de beste.

Moodboard & lookbook

Inspiratie en ideeën voor het maken van een moodboard zijn op te doen op de website van Jacobs Thuis & Interieur. Je vindt er zowel blogs als inspiratie magazines, maar ook een heus ‘lookbook’. Jos: “Het moodboard fungeert als leidraad bij onze adviezen en ontwerpen. Vervolgens kunnen we ook nog de stukadoor, schilder, et cetera voor je regelen. We hebben inmiddels een uitgebreid en betrouwbaar netwerk dat stáát voor vakwerk. Dan houden wij de regie in handen, is goede kwaliteit gegarandeerd en wordt jij ontzorgd.”

Persoonlijk advies & ontwerp

Bij Jacobs Thuis & Interieur werken vijf interieurontwerpers. Zij kijken en luisteren met een professioneel oog en oor naar je woonideeën en -wensen en weten die te vertalen naar concrete ontwerpen. Vaak zie je dat kleuren en materialen die in de mode zijn binnen de kledingindustrie, ook hun weg vinden naar onze huiskamers. De ontwerpers van Jacobs Thuis & Interieur kunnen bepaalde trends zó presenteren dat die tijdlozer worden, je er langer van geniet én eenvoudiger mee kunt afwisselen. Op die manier voorkom je dat iets té trendgevoelig is, of snel gaat vervelen. Soms bestaat ook de wens om een erfstuk, zeg een kast, onderdeel van het interieur te laten zijn. Jos: “Onze specialisten weten zo’n meubelstuk feilloos te integreren in de rest van de inrichting. De adviezen zijn persoonlijk, altijd afgestemd op de wensen van de desbetreffende klant. Wij hoeven een kleur ook niet mooi te vinden, die moet bij de klant passen. Vanuit onze vakkennis moet het ontwerp vanzelfsprekend wel ‘verantwoord’ zijn.”

Familiegevoel

Lockdown of niet, Jacobs Thuis & Interieur mag gelukkig blijven leveren bij klanten thuis. Op de dag vóór levering is er een gezondheidscheck, waarbij enkele vragen samen met de klant doorlopen worden om besmettingsrisico’s te minimaliseren. “Gelukkig kunnen we vooralsnog blijven leveren. Mensen die bijvoorbeeld in een verhuizing zitten, zullen toch hun nieuwe huis moeten kunnen inrichten”, aldus Jos. “In veel gevallen kan overleg ook prima plaatsvinden via beeldbellen. Dat zullen we ook na corona blijven doen.” Jos denkt dat de crisis ook leerzaam is en kansen kan bieden.

Het team van Jacobs Thuis & Interieur bestaat uit circa 20 enthousiaste, deskundige medewerkers. Een aantal heeft er hun 25 jarige jubileum al gevierd. Dat zie je vaak bij familiebedrijven. Jos: “Ook onze medewerkers en klanten voelen voor ons als familie. In onze huidige maatschappij is de auto die we rijden vaak van de leasemaatschappij, het huis van de bank en het bedrijf van aandeelhouders, noem het maar op. Ik denk dat je onderscheidend kan zijn door juist een zo groot mogelijke betrokkenheid te tonen. Die betrokkenheid levert duurzame relaties op.” Van oudsher zijn familiebedrijven bovendien vaak erg betrokken bij hun omgeving en regio. Je kan gerust stellen dat de sponsoring van het verenigingsleven direct voort is gekomen uit de betrokkenheid van familiebedrijven.

Ook voor ondernemers

Jacobs Thuis & Interieur is er ook voor ondernemers. Heeft je bedrijfskantine hoognodig een update nodig, of denk je misschien aan het herinrichten ervan, zodat die ‘toekomst-proof’ is met het oog op omstandigheden zoals nu met corona. “Ieder project is uniek”, stelt Jos. “We hebben uiteraard altijd oog voor de ruimte, details, deadlines en het budget. Maar ook zaken als dag- of kunstlicht, vormen, functionaliteit en milieuaspecten nemen we mee in onze ontwerpen. Om alles als nieuw te houden, bieden we bovendien service en onderhoud.”
Of je nu als ondernemer of als particulier bij Jacobs Thuis & Interieur komt, men werkt volgens de ‘Zeven Zekerheden’: het bieden van een luisterend oor, verrassend advies, de beste merken, 100% maatwerk, uitgebreide garantie, zichtbaar vakmanschap en het principe ‘afspraak is afspraak’.

Gratis interieur- of productadvies?

Gezien de huidige situatie rond corona, werkt Jacobs Thuis & Interieur momenteel uitsluitend op afspraak. Die kan bij je thuis of via videochat plaatsvinden. Afspraken maak je telefonisch of online. Houd de site ook in de gaten voor interessante aanbiedingen en acties, of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol woonideeën.
Laat je interieur over aan Jacobs Thuis & Interieur en je bent zeker van goede producten, materialen, service én vakmensen!

Jacobs interieur
Sluisweg 4 te Malden
024 – 399 99 00