Veel nabestaanden vinden het best lastig om een persoonlijk gedenkteken als blijvende herinnering voor een dierbare uit te kiezen. En omdat het verlies al ingrijpend genoeg is, staat Schrijen Peeters Gedenktekens je graag bij. Gerton Peeters vertelt hoe men ontzorgt.

“We hebben een grote collectie grafmonumenten, asbestemmingen en accessoires. Heel bijzonder is de bronzen waterurn, die gedurende tien jaar geleidelijk as afgeeft aan de aarde, onzichtbaar en discreet. Je ziet niet direct dat het een urn is, het lijkt eerder een schitterend ornament. Geleidelijk afscheid noemen we het daarom.” En vervaardigd uit onbehandelde inlandse eiken en met behoud van natuurlijke belijning van de knoesten en nerven, is de urnenlamp ook al zo bijzonder. De urn kan dienen als lamp, zodat jouw geliefde schijnt, waar en wanneer je wil. Schrijen Peeters Gedenktekens is gevestigd in Cuijk, op slechts 15 minuten rijden van Nijmegen en Jonkerbos. In de toonzaal is alles te zien.

Renovatie, reparatie & tijdelijke monumenten

Gerton: “Het grillige Nederlandse weer is van grote invloed op gedenkstenen. Zeker op oude monumenten die nog met cement zijn opgebouwd. Sommige zijn meer dan 100 jaar oud. In de loop der tijd ontstaan verzakkingen en scheuren, randen brokkelen af en inscripties worden onleesbaar. We kunnen het monument weer in ere herstellen. Verder verzorgen we nieuwe inscripties en afbeeldingen op bestaande monumenten, onder meer bij bijzettingen. Als we iets voor onze klanten kunnen betekenen, ook na tien of twintig jaar, dan zíjn we er!”

Omdat vlak na een uitvaart het gedenkmonument veel bezocht wordt, plaatst Schrijen Peeters Gedenktekens kosteloos een tijdelijke steen. “In de meest emotionele tijd geeft dat hopelijk wat rust. Intussen maken wij de definitieve steen aan de hand van een 3D-voorbeeld dat net echt lijkt.

www.schrijenpeeters.nl
Heeswijksestraat 19, 5431 SB  Cuijk
0485 – 36 14 40  |  info@schrijenpeeters.nl