Inwoners van Nijmegen betaalden in 2023 ruim 7 procent minder voor hun autoverzekering dan in 2022. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden inwoners van Nijmegen ruim 75 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 gedaald naar ruim 69 euro per maand. Een verschil van 6 euro per maand lijkt misschien weinig, maar op jaarbasis is dat 72 euro minder dan voorheen.

Door de daling betalen inwoners van Nijmegen nu ook minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2023 namelijk ruim 74 euro voor zijn autoverzekering, een verschil van 6 procent.

Autoverzekering Nijmegen zal stijgen

Uit de cijfers van de politie blijkt dat het aantal autodiefstallen in Nijmegen is toegenomen met ruim 70 procent. “Autoverzekeraars zien een verhoogde criminaliteit rondom auto’s als een hoog risico. Hierdoor verhogen zij vaak de premie voor autoverzekeringen om de kosten te kunnen dekken”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. Daarom verwachten we dat de autoverzekering in Nijmegen duurder zal worden.

Autoverzekering in Nijmegen goedkoper dan gemiddeld in Gelderland

Uit de cijfers van de vergelijkingssite blijkt dat inwoners van Nijmegen gemiddeld minder betalen voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Gelderlander. Inwoners van Gelderland betaalden in 2023 namelijk bijna 75 euro per maand voor hun autoverzekering.