Nijmegen, 30 november 2019 – Tijdens een zinderende avond in de Papierfabriek in Nijmegen streden ‘s werelds beste freestyle BMX-ers in het hoogste park ooit gebouwd. Ruim 2000 fans zagen Team Drew er in een volgepakte fabriekshal met de winst vandoor gaan. Red Bull Uncontained is een nieuw BMX Freestyle evenement waarbij twee teams van acht riders, onder leiding van teamcaptains Daniel Wedemeijer en de Canadees Drew Bezanson, streden voor de overwinning.

Het concept; wie laat aan publiek en jury de coolste tricks zien op deze spectaculaire baan met ongekend hoge en grote ‘ramps’ en ‘drops’. Ruim 2000 bezoekers waren er live getuige van hoe de teams elkaar tot een hoger niveau wisten te pushen en trucs tevoorschijn toverden die nog niet eerder vertoond zijn. Voor de riders het meest uitdagende en hoogste BMX park waarin ze ooit gereden hebben.

“Dit is hoe BMX Freestyle moet zijn”

“Dit is echt next level! Het hoogste park dat ik ooit heb gereden voor een competitie. Maar dit is dus hoe BMX Freestyle zou moeten zijn. Samen trainen, de hele week elkaar beter maken en dan iedereen de beste tricks laten zien!” aldus Nederlander Daniel Wedemeijer. Teamcaptain van het andere team, Drew Bezanson, voegt daar nog aan toe: “Echt ongelofelijk. Ik ben echt sprakeloos. Dit was waarschijnlijk de meest krankzinnige wedstrijd die ik ooit gereden heb. Iedereen is hier om dezelfde reden, BMX naar een hoger plan tillen en vooral heel veel lol hebben. Dat is wel gelukt!”

Rider of the day

Tijdens de wedstrijd kon het publiek in de hal, maar ook iedereen die keek via de livestream, stemmen op de ‘rider of the day’. Amerikaan Jake Leiva ging er met deze titel vandoor. Zijn 360 tailtap double tailwhip in, zorgde voor een luid applaus vanaf de tribunes en respect van alle ander riders.

Team Drew pakt in zinderende finale de winst

BMX Park maakt volgend jaar haar debuut als Olympische Sport. Er zijn meerdere World Cups per jaar en er is steeds meer aandacht voor deze nieuwkomer op de Spelen. Echter bij de World Cupwedstrijden krijgen atleten doorgaans maximaal 3 uur de tijd om aan een park te wennen. Voor Red Bull Uncontained hebben de atleten de hele week voorafgaand aan de wedstrijd al met elkaar getraind in het park. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat het niveau van deze wedstrijd zo hoog lag. De Nederlander Pim van den Bos, tevens directeur van Area51 en BMX040 in Eindhoven, heeft het park gebouwd. Alle materialen die voor deze baan gebruikt zijn, worden volgend jaar hergebruikt voor de verbouwing van de BMX-baan in Eindhoven.

Jarno_Schurgers_Red_Bull_Content_Pool

© Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

Tom_Bergman_Red_Bull_Content_Pool

©Tom Bergman/Red Bull Content Pool

Hoofdafbeelding: ©Tom Bergman/Red Bull Content Pool