“Het heeft even geduurd, maar de nieuwe Vue bioscoop aan de Nijmeegse Walstraat is eindelijk een feit”, vertelt CEO Ron Sterk. Een jaar lang was het filiaal gesloten wegens een megaverbouwing, waarbij de voormalige Passage Mariënburg op zou gaan in de nieuwe bioscoop. Ook Remco Singeling, Theater Manager in Arnhem en Nijmegen is er klaar voor: “We staan te popelen om open te gaan, het was het wachten méér dan waard!”

De bioscoop heeft 8 zalen. Hiervoor moest men flink de diepte in: ook ónder de voormalige Passage Mariënburg en de huidige Parkeergarage Mariënburg bevinden zich zalen. De grootste zaal ligt zo’n 8 tot 10 meter diep en telt 105 stoelen. Bezoekers komen achterin de zaal binnen, die steil naar beneden loopt. Het gigantische doek is zelfs op de voorste (diepste) rij perfect zichtbaar. Ron: “Er is met indrukwekkende machines op een klein oppervlak gewerkt, een hele uitdaging. Als je nu ziet wat het is geworden, dan ben ik best trots dat we zover gekomen zijn!”

Upgrade Vue én stadsdeel

Hij vervolgt: “Zowel de bioscoop aan de Walstraat als die aan Plein ’44 waren nodig aan een upgrade toe, dus de optie voor nieuwbouw was meer dan welkom. We overwogen verschillende locaties, zoals nabij het station en aan de Wedren, maar toen duidelijk werd hoeveel mogelijkheden de Passage Mariënburg bood, was de keuze snel gemaakt. Dat het hele gebied flink aangepakt zou worden speelde ook mee.”

Meer aanbod, meer publiek

Zowel Ron als Remco zijn ervan overtuigd dat een bioscoop in het stadscentrum voorziet in de behoefte van het uitgaanspubliek en dat meer mensen naar de film zullen gaan dan voorheen. “Een uitgebreider aanbod zorgt voor meer publiek”, aldus Ron. “Dat zie je ook in andere steden gebeuren.” Remco vult aan: “Met 8 zalen kunnen we nu ook films draaien waar we voorheen letterlijk en figuurlijk niet de ruimte voor hadden.”

Ultiem comfort met lounge-stoelen

Alle zalen zijn voorzien van luxe, brede stoelen die elektrisch tot bijna in ligstand gezet kunnen worden, wat een oncomfortabele zithouding en opge­trokken knieën tot het verleden maakt. De lederen bekleding is gemakkelijk schoon te houden en oogt chique. Vue Nijmegen is de derde Vue-locatie die deze stoelen biedt.

State of the art technieken

Niet alleen lig je heerlijk ontspannen in je bioscoopstoel, ook wordt je gehoor geprikkeld door een 3D-dolby atmos geluidssysteem, waarbij er ook geluid vanuit het plafond komt. De grote zaal van Vue Nijmegen toont films via laserprojectie. Beide technieken zorgen ervoor dat de kijker zich ín de film waant. Je lijkt er deel van uit te maken, in plaats van slechts toeschouwer te zijn. Ron: “Je gaat twee uur lang op avontuur!”

Uitnodigende foyer

De nieuwe entree en foyer baden in het daglicht. Hier geniet je van een drankje en een hapje vóór of ná de film. Naast de altijd verse, home made popcorn waar Vue om bekend staat, is het aanbod aan snacks en dranken aanzienlijk uitgebreid. In de Vue-shop kies je op je gemak wat lekkers uit en hoef je alleen nog maar af te rekenen bij de kassa. Dat scheelt lange wachtrijen! Remco vertelt dat de foyer erg ruim van opzet is, wat in de huidige tijd belangrijk is. Verder is er een bar in de foyer, waar je ook alcoholische (sterke) dranken kan halen. De aankleding met veel hout heeft een warme uitstraling.

Uitblinker in hospitality

De geur van de huisgemaakte popcorn zorgt voor een gezellige sfeer, maar de behulpzame medewerkers doen daar nog een schepje bovenop. Vue staat bekend om haar gastvrijheid en altijd kundige werknemers. Remco: “Omdat we goede kwaliteit willen bieden, zijn al onze Nijmeegse medewerkers op andere locaties ingewerkt, zodat zij zich het ‘vue-signatuur’ eigen hebben kunnen maken nog vóórdat deze locatie open gaat.”

Werkgelegenheid & persoonlijke ontwikkeling

Tot nu toe waren 16 medewerkers verantwoordelijk voor die gastvrijheid op zowel de locatie aan de Walstraat als Plein ’44. De nieuwe bioscoop biedt werk aan 44 medewerkers en daarom nam men 28 nieuwe medewerkers aan. Een positief punt voor de werkgelegenheid in Nijmegen! Remco: “We werken veel met jonge, enthousiaste mensen. Het is mooi om te zien als een tiener hier verlegen binnen stapt om aan zijn of haar eerste baantje te beginnen, en er na een half jaar stáát met het volste vertrouwen. 
Ik vind het altijd erg leuk om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Vue Plus

Vue Cinema biedt naast reguliere films ook speciale filmavonden en -events. Denk aan de ‘Ladies Night’, het ‘Mega Kids Weekend’ en ‘Mini Mornings’, of aan ‘Prosecco Night’, ‘Première Night’ en ‘Meet The Cast’. Remco: “Nieuw in Nijmegen is Vue Plus. Iedere dinsdagmiddag bieden we ons 50+ publiek in alle rust de meest indrukwekkende en beste bioscoopvoorstellingen. 
Vaak zijn dit Franse titels. Verder gaat Vue Nijmegen live opera- en ballet­voorstellingen vanuit het Royal Opera House in Londen uitzenden op het grote doek.”

Zakelijke mogelijkheden

De eerste zakelijke reserveringen heeft Remco al staan. Denk aan bedrijfs- of productpresentaties. Als we dadelijk weer mogen, hebben we nog een jaartje in te halen, zowel zakelijk als privé!