Vier achtereenvolgende dagen 30 kilometer per dag lopen. Billy van Dommelen (12) grijpt samen met zijn moeder de sponsorloop van de Nijmeegse Vierdaagse aan om zoveel mogelijk geld op te halen en aandacht te vragen voor Stichting Matchis. Waarom? Omdat meer stamceldonoren van levensbelang zijn!

In 2015 werd Billy’s moeder Cindy getroffen door acute leukemie. Cindy moest zo snel mogelijk een stamceltransplantatie ondergaan. De kans op een match met een donor is bij een broer of zus 1 op 4, daarbuiten is de kans erg klein. Gelukkig bleek broer Maik een match. Na jarenlang zijn oom Maik bij de finish van de Nijmeegse Vierdaagse onthaald te hebben, staat Billy te trappelen nu zelf deel te mogen nemen. Billy: “Met de sponsorloop willen mijn moeder en ik geld ophalen voor Stichting Matchis. We hopen 1.500 euro op te halen. Eén donorregistratie kost 45 euro”.

Veel patiënten met leukemie zijn afhankelijk van Stichting Matchis. Deze stichting zoekt passende matches in een wereldwijde bank van stamceldonors. Iedereen kan zich als donor laten registreren. In Nederland staat minder dan 2% geregistreerd.

Er lopen 150 mensen voor stichting Matchis. Bijna allen uit Nijmegen en omgeving. Een gedeelte loopt via Sterk voor Matchis, een gedeelte via de Vierdaagse sponsorloop. Wil je liever sponsorgeld overmaken naar stichting Matchis, of persoonlijk komen brengen? Dat kan natuurlijk ook!

Kijk op www.matchis.nl

Meer weten over stamcelonderzoek? In editie 5 van Nijmegen Business lees je er meer over!

Foto: Yuri Floris Fotografie.