Ingeklemd tussen de Mookerplas en de Sint-Jansberg ligt Plasmolen, een geliefde vakantiebestemming voor watersporters, wandelaars, fietsers en mountainbikers. De Mokerplas, in de volksmond Siep genoemd, biedt een breed zandstrand, een ligweide met speeltoestellen en staat in open verbinding met de Maas. In twee verschillende kun je de boot te water laten.

Verder heeft Plasmolen gezellige horecabedrijven, campings en vakantieparken. Even bijkomen van een flinke wandelen fietstocht onder het genot van een drankje en hapje? De keuze in Plasmolen is reuze: van streekproducten tot internationale culinaire hoogstandjes. Tenslotte staat Plasmolen bekend als kunstenaarsdorp. Rondom de Mookerplas loopt een ‘poëziepad’, waar cultuursnuivers hun lol op kunnen. Je ziet; in deze unieke, gastvrije streek is iedereen meer dan welkom!

IJSSALON CLEVERS
IJssalon Clevers Plasmolen ligt in het centrum van Plasmolen dat goed te bereiken is met het openbaar vervoer of auto. Je kan gratis parkeren op een van de 220 parkeerplaatsen. De ijssalon heeft naast 70 zitplaatsen een prachtig terras van 130 zitplaatsen om te genieten van heerlijk ijs, uit de hand van meervoudig Nederlands Kampioen Meester ijsbereider Clevers. Meer dan 100 verschillende ijscreaties, de ene nog lekkerder dan de andere, worden door het enthousiaste Clevers-team gepresenteerd. Ook voor een kop koffie met gebak kunt je bij de ijssalon terecht.RESTAURANT HAPPEN BIJ HET ZUIDEN
Op onze schitterende locatie in het bosrijke Plasmolen is het goed toeven! Dat laten we je graag ervaren op ons gezellige terras of binnen in ons ruime, sfeervolle restaurant ‘Happen bij het Zuiden’. Wij hopen je hier te verrassen met onze heerlijke lunch-, diner- en borrelhappen!
Bovendien kun je je, voor welke gelegenheid dan ook, sportief uitleven in ons naastgelegen Bowlingcentrum. En ook hier ontbreken, afhankelijk van jouw wensen, onze heerlijke hapjes en drankjes of zelfs een tafelgrill-arrangement niet.Hopelijk tot snel ziens! Mieke Barten & Patty Veldhuis.

NIEUW IN PLASMOLEN: PLEIN1!
Plein1 is een levendige plek in het hart van Plasmolen waar je je welkom voelt op elk moment van de dag! Begin je dag met een perfecte koffie, kom heerlijk lunchen of borrelen met vrienden op ons zonnige terras of schuif aan voor een uitgebreid diner met familie.
Plein1 is een sfeervol en trendy restaurant met een verrassend interieur. In het midden van de zaak is de open keuken. Hier kun je met eigen ogen zien dat er gekookt word met passie en met verse producten van het seizoen.

DE PANNENKOEKENBAKKER
Wij bakken pannenkoeken voor iedereen, 362 dagen per jaar. Voor jong en oud. Voor een tafeltje van twee of voor de hele familie. Of je nu spontaan binnen komt lopen of gereserveerd hebt. Om te eten op het terras in de zon, of lekker behaaglijk binnen. Iedereen is altijd welkom bij De Pannekoekenbakker in Plasmolen. Voor een traditioneel lekkere pannenkoek met stroop of kaas, maar ook voor bijzondere pannenkoeken met bv. scampi’s of carpaccio. Gebakken met ons eigen meel, op basis van een vertrouwd recept dat al generatieslang meegaat.