Wel een auto, bakfiets of elektrische fiets maar geen apk-stress, wassen of banden plakken? Dan is deelvervoer misschien iets voor jou. Het delen van voertuigen wordt steeds normaler en ook steeds meer Nijmegenaren zien er voordelen in.

Sinds juni vorig jaar juni zijn er 10 eHUBS in verschillende wijken in Nijmegen te vinden en 3 eHUBS in Arnhem. Bij een eHUB kunnen mensen eenvoudig een elektrische auto, bakfiets en fiets huren via een app. Allemaal elektrisch en te gebruiken door Nijmegenaren uit de buurt. Zo wordt slimmer en duurzamer reizen makkelijker voor inwoners. Met de proef hoopt de gemeente mensen te stimuleren om vaker vervoersmiddelen te delen, kennis te maken met elektrisch vervoer en minder vaak te kiezen voor een auto.

Sinds de start groeit de vraag naar het gebruik van elektrische deelauto’s en elektrische (bak)fietsen elke maand verder. Zo gebruiken inmiddels 1.250 mensen per maand het elektrisch deelvervoer van de 13 eHUBS in Arnhem en Nijmegen. Binnenkort breiden we het aantal e-bikes en e-bakfietsen uit. Zo kunnen nog meer inwoners genieten van de voordelen van elektrisch deelvervoer!

Wat gebruikers van eHUB vinden.

“Mooi initiatief om de stad groener te maken.”

“Een e-auto zou wel makkelijk zijn. Zo zou ik eventueel mijn auto weg kunnen doen. Scheelt weer parkeerkosten en parkeerplekken zoeken.”

“Een e-bakfiets lijkt me geweldig. Samen met de hond naar de hei en spullen mee! Is voor mij een goede auto vervanger.”

Benieuwd waar de dichtstbijzijnde eHUB bij jou in de buurt ligt? Kijk dan snel op www.ehubnijmegen.nl