Anneke Kersten – ter Horst heeft precies 10 jaar geleden De Huidzorgpraktijk opgericht, eerst in Wijchen later ook in Nijmegen en Groesbeek.

In eerste instantie kon men bij De HuidZorgpraktijk terecht voor de paramedische kant van de huidtherapie; oedeem,- en littekentherapie. “De nazorg voor mensen met (borst)kanker” vertelt Anneke. “Lymfoedeem wordt veel gezien a.g.v. de behandeling van kanker en betekent letterlijk vochtophoping. Er is een verstoord evenwicht in de aan- en afvoer van vocht als gevolg van een beschadiging of stoornis in het lymfestelsel. Hierdoor blijft er vocht achter in de huid. De klachten die ontstaan zijn zwelling, een zwaar, vermoeid en pijnlijk gevoel in b.v. de arm die kunnen leiden tot bewegingsbeperking. Het is erg dankbaar om met onze oedeem- en littekentherapie een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van leven, psychosociale begeleiding speelt hierbij ook een grote rol”

In de loop van de jaren heeft De HuidZorgpraktijk zich ontwikkeld tot een huidtherapiepraktijk met een breed scala aan paramedische- en cosmetische behandelingen “Zo kan je bij ons terecht met alle vormen van acne en acnelittekens, Cryotherapie; waarbij we door de arts “goedgekeurde” maar storende huidaandoeningen zoals steelwratjes en ouderdomswratten bevriezen. Voor huidverbetering en huidverjonging (b.v. LED therapie, Micro Needling Therapie, diverse peelings, Home Care en Suppletie voor een mooie en gezonde huid van binnen uit), verschillende gezichtsbehandelingen, de behandeling van ongewenste of overmatige haargroei d.m.v. lasertherapie. Onze laatste aanwinst is De Cryo Cool Max een cryolipolyse apparaat voor bodycontouring en reshaping waardoor 30% lokaal vet gereduceerd kan worden met slechts 1 behandeling!

Sinds 2016 is Sharon van Summeren werkzaam bij De HuidZorgpraktijk. Zij is net als Anneke huid-&oedeemtherapeute maar ook schoonheidsspecialiste. Het is ons doel, vertelt Anneke, dat je je (weer) lekker in je vel voelt. Letterlijk en figuurlijk.

Wij zijn lid van de Nederlandsevereniging van Huidtherapeuten, ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, aangesloten bij het Oncologienetwerk Zuid-Gelderland en voor de behandeling van Transgenders hebben wij een samenwerking met het VUmc Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie.

Onze behandelingen worden (deels) vergoed door de (aanvullende)zorgverzekering.

Wij zien je graag op een van onze locaties in Nijmegen, Wijchen of Groesbeek!