De Nijmeegse Kunstnacht bestaat 10 jaar! Tijdens deze knallende opening van het culturele seizoen ontdek je in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Ruim 50 culturele partijen presenteren een feestelijk jubileumprogramma.

Op zaterdagavond 18 september laten musea, podia, productiehuizen, festivals en andere culturele organisaties zien wat ze in huis hebben. Volg bijvoorbeeld een literaire tocht door de donkere catacomben van De Bastei, met voordrachten van de makers van Wintertuin. Ontdek aanstormend talent van dansfestival Moving Futures in De Lindenberg. Of geniet van een exclusieve theaterpreview in Doornroosje, waar Toneelgroep Oostpool een voorproefje geeft van hun twee nieuwe shows. Kom jij ook de tiende verjaardag van de Kunstnacht vieren? Stippel vooraf jouw eigen route uit, waarbij je de keuze hebt uit zo’n 25 locaties!

Jubileumprogramma

Muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Laat je verrassen door spannende combinaties van verschillende kunstvormen! Danscollectief 155 opent de jubileumeditie van de Kunstnacht, met een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor. Om 20:00 uur openen de deelnemende locaties hun deuren. Met jouw Kunstnacht-ticket reserveer je vier rondes langs vier culturele locaties. Bovendien zijn op het Honigcomplex en het Mariënburgplein doorlopend acts en kunstinstallaties te zien. Van ondergrondse dansraves tot hoogstaand theater, op de Kunstnacht ontdek je het allemaal!

Nijmeegse Kunstnacht: 21 september 2021
Programma & tickets: www.nijmeegsekunstnacht.nl