In het weekend van 5-6 oktober is de nieuwste editie van Hallo! Nijmegen verspreid naar onze 225.000 lezers. In de oktober editie vind je weer boordevol interessante verhalen over onze prachtige regio. We besteden deze uitgave extra aandacht aan de woonmaand én staan we stil bij borstkanker, want in oktober staan deze twee thema’s landelijk centraal.

Verthuizen. Er is een woord bedacht voor wat mensen doen als zij het interieur van hun huis vernieuwen in plaats van te verhuizen: ze zijn aan het ‘verthuizen’ (ver-thuizen). Het betekent ‘thuis verhuizen’. Ook de afleiding ‘verthuizing’ wordt al gebruikt.

“Typisch zo’n woord dat, afhankelijk van je stemming, hilariteit of walging oproept, maar dat je na enige tijd toch min of meer normaal gaat gebruiken”, schreef Paulien Cornelisse op 10 september in De Volkskrant. Aanleiding was een NOS-item, waarin verthuizen dé woontrend van 2019 werd genoemd.

En hiermee hoeft de Nederlandse woonbranche de adem niet langer in te houden. Er werden dalende omzetcijfers verwacht. Omdat er minder huizen verkocht worden, zal er ook minder behoefte zijn om huizen in te richten, zo redeneerde men. Het tegendeel blijkt echter waar. Juist vanwege de krapte op de huizenmarkt schaffen mensen massaal nieuwe meubels, keukens, vloeren, gordijnen en dergelijke aan om het eigen huis een opknapbeurt te geven. En dus blijft oktober voorlopig tóch nog de traditionele ‘woonmaand’. In deze editie meer dan genoeg inspiratie om zelf te verthuizen.

En vergeet natuurlijk niet de Hallo! Nijmegen Woordzoeker!

Veel leesplezier!

Hallo! Nijmegen editie 8 met o.a.

👉 Oktober = woonmaand
👉 Arts Keukens: waar wensen werkelijkheid worden
👉 Woontrends najaar 2019
👉 Wij gaan verthuizen!
👉 Health Counseling investeert in jouw gezondheid
👉 Borstkanker is niet altijd een knobbeltje
👉 Hallo Collega: vind jouw nieuwe uitdaging!
👉 De Treffers over hun 100 jarig bestaan
👉 Nieuw: Business Meets!

>> Lees de nieuwe editie ook online via ISSUU.