Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud weer in de bieb terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door YouTuber Teun Peters, digitale demonstraties voor vijftigplussers of een boekenpanel met leestips.

Kinderen die graag vloggen of YouTube-filmpjes maken, kunnen de kunst afkijken van de bekende YouTuber Teun Peters. Teun geeft op zondag 20 september van 11.00 tot 12.00 uur een kindercollege in Bibliotheek De Mariënburg. Hij vertelt hoe hij samen met Dylan Haegens begon met filmpjes maken, hoe deze steeds succesvoller werden en natuurlijk geeft hij heel veel goede tips.

Lezingen door lokale experts

Onder de noemer ‘Universiteit van de bieb’ vinden in wijk- en dorpsbibliotheken lezingen plaats over uiteenlopende onderwerpen, verteld door lokale experts. Voedselbosdeskundige Wouter van Eck bijt op woensdagavond 2 september in Bibliotheek Beek-Ubbergen het spits af met een lezing over zijn voedselbos nabij Groesbeek.

Demonstraties van nieuwe technieken

Vijftigplussers kunnen dit seizoen ook weer gratis Digi Demo 50+ demonstraties bijwonen. Tijdens deze bijeenkomsten leren de deelnemers bijvoorbeeld hoe een robot, VR-bril of greenscreen werkt. Nieuw zijn dit seizoen de Digi Demo’s over eHealth-hulpmiddelen en het programmeren van een robot.

Leesinspiratie

Om leesinspiratie op te doen, vindt op dinsdagavond 15 september de Boekenproeverij plaats in de stadsbibliotheek van Nijmegen. Een boekenpanel van bibliotheekmedewerkers en boekverkopers bespreken bijzondere pareltjes uit de boekenwereld.

Programmaoverzicht

Meer informatie over het programma is te vinden in de nieuwe inspiratiebrochure ‘BiebZINnig’ of het nieuwe BIEBblad voor de jeugd. Deze zijn gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop op www.obgz.nl/agenda. Bij alle activiteiten houdt de bibliotheek rekening met de voorschriften van het RIVM, zoals 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Daardoor zijn er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Koop op tijd je kaartje(s) om verzekerd te zijn van een plaats.