Al jaren ligt er de wens om een bon uit te geven die te besteden is bij Nijmeegse winkels. Technisch gezien bleek dat nog niet zo gemakkelijk te realiseren. Tot nu. Huis voor de Binnenstad spant zich al vele jaren in om de binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor ondernemers en wil met de bon de horeca, retail en cultuur in de stad steunen.

Sinds corona hebben deze ondernemers het erg zwaar. Inmiddels zijn 80 bedrijven aangesloten bij de bon. Het volledige bedrag van de bonnen gaat naar de ondernemer. Huis voor de Binnenstad verdient er dus niets aan. We spreken projectmanager Madelon Kersten over de wens die eindelijk uit kwam.

Veel belangstelling Nijmegen bon

“We zijn zó blij dat de bon er eindelijk is! De belangstelling vanuit ondernemers is groot”, begint Madelon. “Sinds december zijn er al ruim drieduizend bonnen door bedrijven uitgegeven. Zij namen bijvoorbeeld bonnen af voor in de kerstpakketten voor hun medewerkers, of als relatiegeschenk. Het was nog niet mogelijk dat consumenten één of slechts enkele bonnen konden kopen.”

Fysieke verkooppunten & online webshop

Maar binnenkort kunnen zij dat dus wel. In eerste instantie liggen bonnen ter waarde van verschillende bedragen bij twee verkooppunten in de stad, namelijk bij ‘Ieder z’n vak’ en de winkel van de VVV. Online bonnen aanschaffen laat ook niet lang meer op zich wachten, vertelt Madelon. “We richten momenteel de webshop in, houd onze website dus goed in de gaten!”
Benieuwd naar waar de bon nu al te krijgen én te besteden is? Kijk dan snel op Intonijmegen.com/lokalebon.

Kosteloos voor ondernemers

Wil je je als ondernemer aansluiten bij de bon, dan zijn daar geen kosten aan verbonden. Ook het totale bedrag dat met de bon verzilverd wordt, ontvangt de ondernemer. Geen administratiekosten, geen lidmaatschapskosten, helemaal niks! Tot nu toe bestond er niet eerder een bon volgens dit systeem in ons land. Bijzonder sympathiek dus! Ben je ondernemer en sluit je je graag aan bij dit initiatief? Hier vind je alle informatie:

Lokale bon