Ruim twintig jaar na zijn eerste schilderij met Nijmeegse prominenten vond Sven Hoekstra het tijd voor een vervolg. Gefascineerd door de tekenkunst besloot de beeldend kunstenaar dit keer een tekening op paneel te maken van 122 x 244 cm: De Nijmeegse Nachtwacht.

Het werk laat, in tegenstelling tot dat van Rembrandt, Nijmegen zien in al haar geledingen: drumband de Stefaantjes, de DAR, mensen uit wetenschap, zorg, sport, kunst en cultuur. Om de identiteit van de stad en het Nijmegen-gevoel te verbeelden, bleek de toevoeging van twee zijpanelen een mooie aanvulling. De tekening én de officiële naam worden op zondag 7 april 2019 om 14.00 uur in de Stevenskerk Nijmegen onthuld door burgemeester Hubert Bruls.

De tentoonstelling met meerdere tekeningen en schilderijen van Sven Hoekstra loopt t/m 28 april. Openingstijden ma. t/m za. 10.30 uur – 17.00 uur, zo. 12.00 uur – 17.00 uur. Bij de expositie is een catalogus verkrijgbaar samengesteld door journalist Geert Willems met een serie afbeeldingen en beschrijvingen van de geportretteerden: Wie is Wie op De Nijmeegse Nachtwacht?

Nijmeegse Nachtwacht onthuld op zondag 7 april. De 25 bekendste Nijmegenaren van dit moment zijn vereeuwigd in een monumentaal kunstwerk van kunstenaar Sven Hoekstra: De Nijmeegse Nachtwacht. Zondag 7 april 2019 om 14.00 uur onthult burgemeester Hubert Bruls het werk in de Stevenskerk, in het bijzijn van een tiental andere prominenten.