De Wijkreporters Waterkwartier zijn dertien kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, van basisschool Aquamarijn. In tien workshops leerden Storm, Lukas, Younes, Shihad, Elfie, Irmak, Cengiz, Shereen, Chenèvre, Mats, Imane, Sereno en Tygo met de camera werken, interviewen, presenteren, hoe je een filmscript schrijft én gingen ze zelf de straat op om te filmen. En zo makkelijk was dat allemaal nog niet. Iemand die je nog niet kent interviewen, is best wel spannend en probeer voor de camera je tekst maar eens te onthouden. Maar naast alle uitdagingen, was het vooral ook erg leuk en hebben de wijkreporters veel geleerd.

Het resultaat van alle inspanningen? Zes leuke wijkreportages die eind december tijdens een echt film festival op hun eigen school in première gaan. Tijdens dit film festival presenteren de wijkreporters hun eigen werk en nemen ze het publiek mee in hun filmervaringen. En natuurlijk is er ook een rode loper en popcorn.

Het filmfestival is op donderdag 9 januari 2020 en voor iedereen gratis bij te wonen. Voor meer informatie check onze Facebookpagina www.facebook.nl/beeldenwereld.

Wijkreporters Waterkwartier is een filmproject van Stichting Beeldenwereld. Beeldenwereld wil met haar projecten bijdragen aan een eerlijke en leefbare maatschappij waarin iedereen vanuit een gelijke en sterke basis kan deelnemen. Dit doet zij door samen met kinderen en (jong)volwassenen, meestal uit kwetsbare doelgroepen, videoproducties te maken over hun eigen leven. Door de vaardigheden die de deelnemers zo op doen staan zij sterker in de maatschappij.