Op maandag 27 mei was de tweede inspiratiesessie van ‘Local Food Inspiration’ in restaurant ’t Zwaantje in Mook. De gemeente wil namelijk dat er meer streekproducten gebruikt gaan worden door lokale ondernemers. Ruim 90 ondernemers en andere belangstellenden uit de gemeente Berg en Dal en Heumen waren aanwezig. De avond was een groot succes.

Tien jonge ondernemers vertelden tijdens deze avond het verhaal over hun bedrijf en over hun streekproducten. Het ging hier bijvoorbeeld om pompoenpuree, lavendel siroop, fruitsappen en lokaal vlees en melk. De jonge ondernemers probeerde de aanwezigen te overtuigen om de streekproducten af te nemen.

De toeschouwers en de driekoppige jury konden vervolgens vragen stellen en tips geven. De ondernemers gaan de producten nu verder ontwikkelen. Ook moet de samenwerking tussen de partijen meer vorm krijgen.

Vanuit de gemeente Berg en Dal waren de wethouders Irma van de Scheur en Annelies Visser aanwezig. De gemeenten Berg en Dal en Heumen zijn drijvende krachten achter dit initiatief, in samenwerking met ZLTO Rijk van Nijmegen en Harms Hoeve. De EU en de provincie financieren dit project. De inspiratiesessie maakt onderdeel uit van het project Meer streekproducten in Berg en Dal en Heumen. Voor meer informatie over dit project kunt u een bericht sturen aan localfoodinspiration@bergendal.nl.