Met alweer de 15e editie mag het International Go Short Film Festival Nijmegen zich het grootste korte filmfestival van ons land en zélfs een van de grotere van Europa noemen. Vanuit de hele wereld weten filmfanatici en -professionals tijdens Go Short onze stad te vinden. De films zijn maximaal 30 minuten lang. Of beter gezegd: kort. “Normaal gesproken ga je naar één film van anderhalf uur. Bij onze ‘Filmblokken’ zie je in diezelfde tijd vier of vijf films achter elkaar”, vertelt Persvoorlichter Bram Megens.

“Daardoor is het filmaanbod erg gevarieerd.” De films in één blok worden wel zorgvuldig gecategoriseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld Comedy Shorts, Musical Shorts en Easter Shorts. Twee filmblokken zijn samengesteld door Kevin Osepa, Gouden Kalf-winnaar 2022. Hij is ook aanwezig. Filmmakers kunnen deelnemen aan een competitie in de categorieën: de Europese, Nederlandse en, voor studenten, de New Arrivals Competitie. We kunnen dus zómaar de nieuwe Quentin Tarantino ontdekken!

Q&A met de makers!

Bij een korte film wordt in een relatief korte tijd een interessant verhaal neergezet, anders dan bij blockbusters uit Hollywoord. “Waar een blockbuster een aantal jaren nodig heeft van script tot doek, zijn korte films snel gemaakt, dat maakt ze actueel.”

Juist omdát ze actueel zijn, houdt het nadenken erover niet op als de films afgelopen zijn. Een extra dimensie hieraan geven de Q&A-sessies met de makers, waaraan je na afloop van het zien van de films kunt deelnemen.

‘Meevallertjes’ & tokens

Bezoekers kunnen een jubileumpas kopen voor 30 EUR per stuk. Maar: kun jij of iemand anders wel een meevallertje gebruiken? Meld je dan bij de kassa van Go Short en geef dat aan. Een verdere toelichting is niet nodig om gratis naar de film te kunnen!

En in plaats van naar paaseitjes kun je 15 dagen lang iedere dag op zoek naar Go Short Jubileumtokens die verstopt zijn in de stad. Ze geven gratis toegang tot het héle programma!

Meer weten? Kijk op Go short.