Aan de Rijksweg in Malden ligt de Molen, specialist op het gebied van dier en tuin. Het familiebedrijf was van origine een molenaarsbedrijf. Eigenaar Frans Thijssen: “In 1951 namen mijn vader en zijn broer de maalderij en boerderij van mijn opa over. Ik groeide op in het bedrijf en volgde mijn vader in 1992 officieel op. In 1996 herbouwden we het pand en legden een ruime parkeerplaats aan. Zware spullen laad je pal voor de deur in.”

In de loop der tijd is het assortiment sterk uitgebreid. Frans: “We begonnen met alles op het gebied van agrarisch veevoeder en voegden daar al snel gesteeld gereedschap aan toe. Ook kregen we steeds meer vraag naar onder andere hondenvoer, want de meeste boeren hadden erfhonden.”

Nog altijd is de speciaalzaak voor dier en tuin een gemoedelijke dorpswinkel. Maar wel één met veel expertise en een breed assortiment. Hier vind je niet alleen de standaardmerken en -eenheden. Grootverpakkingen heeft men altijd ruim op voorraad in de winkel, gaas koop je per meter, niet per rol en manden, benches, you name it… alle maten zijn er. Misgrijpen is er haast nooit bij.

“Met de bouw van woonwijken nam de vraag naar agrarische producten af en die naar producten voor kleine dieren en huisdieren toe. Nog altijd hebben we veevoeder en agrarische producten, maar we zijn meegegaan in de ontwikkeling van Malden en de vraag van klanten. Ik had nooit verwacht ooit nog eens hondenjasjes te verkopen, maar juist al die verschillende klanten maken het werk erg leuk!”
De Molen is niet aangesloten bij een inkooporganisatie. Frans kan daardoor snel en flexibel inspelen op vragen van klanten en hij is niet gebonden aan vaste leverdata of een formule van een hoofdkantoor. Met één belletje is iets geregeld. “Het enige wat we niet graag verkopen, is ‘Nee’”.

De Molen
Rijksweg 107 Malden
Tel. 024 – 358 02 57 | info@demolendier-tuin.nl