Als je niet fit bent, presteer je niet optimaal. Dat geldt voor iedereen. Je loopt extra risico om uit balans te raken door stress en lange werkdagen. Daarom is het belangrijk om te investeren in je gezondheid: daardoor lever je betere prestaties en dat resulteert in meer winst, zowel privé als zakelijk. Health Counseling heeft een effectieve aanpak om mensen weer blijvend fit en energiek te krijgen. De drie elementen voeding, beweging en mindset zijn hierin cruciaal, aldus eigenaren Johan en Elvira van der Meijden.

Vijf jaar geleden stond voeding centraal bij Health Counseling. Johan vertelt: “We begeleidden mensen met afvallen, met behulp van Elvira’s medische achtergrond en ervaring als orthomoleculair therapeut. Al snel kwamen we erachter dat je er met voeding alleen niet komt. We voegden elektrostimulatie toe aan ons aanbod, een methode die je spieren stimuleert zonder je gewrichten te belasten. Daar kwam later Bodytec EMS bij, een hele effectieve manier van trainen. Het stukje mindset hebben we vorig jaar toegevoegd. Hierdoor bieden we nu de ideale drie-eenheid aan.” Het bedrijf heeft inmiddels twee vestigingen: in Nijmegen en Druten.

Effectief burn-out aanpakken

Iedereen die energieker en fitter wil worden, is welkom bij Health Counseling. De groep cliënten met burn-outklachten is een groeiende doelgroep. Johan: “We pakken het complete plaatje aan, waardoor we mensen weer binnen twee maanden aan het werk helpen. Een burn-out is vaak een opeenstapeling van problemen. Wij kijken waar de problemen zitten en pakken die aan. We resetten mensen echt, doordat we aan de slag gaan met voeding, beweging én mindset. Het totale traject duurt een half jaar. Verschillende huisartsen sturen al mensen naar ons door en we zijn erkend door ziektekostenverzekeraars.”

Geen dieet

Leefstijlverandering: dat is waar het bij Health Counseling om draait. Geen diëten of ‘quick fixes’, maar het aanleren van een gezond voedingspatroon dat bij jou past. “We geven uitsluitend adviezen op maat”, vertelt Elvira. “We kijken eerst of iemand tekorten heeft, met bloedonderzoek en een intolerantietest. Aan de hand van die waardes maken we een persoonlijk voedingsadvies. Dat hoeft niet per se met supplementen: de basis is normale voeding die je overal kunt kopen. De juiste voeding geeft vaak al snel meer energie.”

Snelle work-out

De tweede pijler, beweging, is heel anders dan bijvoorbeeld trainen in de sportschool. Johan legt uit: “Met Bodytec train je in twintig minuten acht spiergroepen tegelijk. We brengen elektrostimulatiepads aan op de spiergroepen en vervolgens doe je oefeningen. Dit staat gelijk aan drie tot vier uur in de sportschool. Je spieren worden een stuk sterker en het is goed voor je huid, houding en de aanmaak van dopamine.”

Positieve bril

Tot slot is er de mindset, misschien wel de belangrijkste pijler. Als die namelijk niet goed is, wordt het moeilijk om de leefstijlverandering vol te houden. Johan en Elvira zijn opgeleid tot BMR-therapeut. Elvira: “We brengen de levensklachten in kaart, maar gaan niet oneindig doorpraten. We bieden tools om negatieve gevoelens los te laten en positiviteit terug te halen. Mensen leren zo door een andere bril naar zaken te kijken. Dat geeft hen kracht om weer op eigen benen te staan.”

Winst voor jezelf

De combinatie van pijlers maakt Health Counseling uniek. “We bieden maatwerk, geen blauwdruk die voor iedereen werkt”, zegt Johan. “Het is een investering in jezelf, waardoor je productiever, fitter en positiever bent.”

Meer weten?
Health Counseling
Daalseweg 37, Nijmegen
De Parken 30, Druten
www.healthcounselingnijmegen.nl