Een personal trainer? Is die niet heel duur en alleen voor celebrities weggelegd? En is hij dan geen ‘drilsergeant’? Nee hoor, helemaal niet! We spraken Pepijn van Afferen, al dik 10 jaar werkzaam in de wereld van fitness, bootcamps en personal training.

“Zoveel mensen, zoveel doel­stellingen. En afhankelijk van het doel, gaan we meer of minder intensief aan de slag. Bewegen moet leuk blijven, het hoeft niet altijd extreem. Iedere trainer kan je moe maken, een goede trainer maakt je beter.” Dat klinkt als muziek in mijn oren: actief zijn, zonder je helemaal in het zweet te werken totdat je sterretjes ziet.

Maar hoe dan? Pepijn: “Veel mensen willen nu ze gedwongen thuis zitten de buitenlucht in om te bewegen. Je ziet sportscholen hun lessen massaal naar buiten verplaatsen. Ik deed dat al tijd al. Of je nu af wil vallen, fitter wil zijn tijdens en na de zwangerschap, of moet herstellen na een blessure of ongeluk als je bij de fysiotherapeut uitbehandeld bent, samen gaan we aan de slag. De meeste mensen willen een gezondere leefstijl creëren, afgestemd op de persoonlijke situatie.” Maatwerk dus. En dat vind je niet in algemene trainingsschema’s op het World Wide Web, maar wél bij een personal trainer.

“Ook met kleine stapjes kun je grote stappen maken”   

Maatwerk

“Aan de hand van het doel dat iemand stelt, kijk je samen naar wat binnen een bepaalde tijd realistisch en haalbaar is. Om dat te bepalen, analyseer je iemands huidige beweegpatroon, lichamelijke conditie en sterke en zwakke punten”, aldus Pepijn.

Stap de deur uit en begin!

Hoe ouder, hoe groter het belang van bewegen. Wanneer je niet genóeg beweegt, beweeg je je ook steeds lástiger, waardoor je weer minder gaat bewegen, enzovoort. Kortom: een neerwaartse spiraal. Ook mensen met een zittend beroep lopen dat risico. “Wandelen is de eenvoudigste oplossing: je stapt de deur uit en begint. Niet meteen 20 kilometer, maar een kwartiertje of zo.”

Bootcamps

“Ook bij de bootcamps merk ik dat mensen het fijn vinden om buiten bezig te zijn.” Pepijn startte in 2009 zijn bootcamps in het Nijmeegse Goffertpark en stond daarmee aan het begin van de trend. Vandaag de dag geeft Pepijn één bootcamp in Nijmegen, de overige bootcamps en personal trainingen zijn in Lent. “Bij Target Gym werken drie personal trainers. Sinds begin dit jaar is er ook een buitengym: alle gemakken van een sportschool, maar dan buiten. We werken met kleine groepjes, zodat we iedereen persoonlijke aandacht en aanwijzingen kunnen geven en jij lekker op je eigen niveau kunt trainen binnen een groepje. Regelmatig volgen mensen bij mij zowel een bootcamp als een personal training.”

Leer Pepijn kennen op zijn site, bekijk de verschillende mogelijkheden, trainingsdagen met locatie én de tarieven. Die vallen heus niet in de categorie ‘alleen haalbaar voor celebrities’!

Meer weten? Personal Trainer | Pepijn van Afferen | www.ptpepijn.nl