De meest complete zaak op het gebied van auto’s en campers in de regio is met stip JMT Auto’s en Campers. Hier start je desgewenst met een rijles, huur of koop je een camper en laat je onderhoud en reparaties met een gerust hart over aan Marco, al dik 25 jaar monteur bij JMT. We spreken Mariëlle Wemer, verantwoordelijk voor de tak verhuur. Echtgenoot Toon neemt de verkoop voor zijn rekening. JMT verzorgt ook apk-keuringen voor (bedrijfs)auto’s en motoren.

Voor vakantiegangers die nog niet eerder in een camper reden, of dat slechts een keer per jaar doen, is een verkennend- of opfrislesje een aanrader. Mariëlle: “Mensen zijn soms wat onzeker, of ze realiseren zich niet altijd hoe groot een camper is. Dan helpt het om eerst even in alle rust te oefenen en vertrouwd te raken met de camper. Een hellingproef achteruit nemen of testen hoe je het beste kunt remmen met een bepakte camper. Maar ook zaken als het bijvullen van water, het wisselen van gasflessen en het nalopen van raammechanismen, laten we je proberen, zodat je vol vertrouwen de weg op gaat.”

Onderhoud, reparaties & keuringen

Bij JMT begint je vakantie met een mooie en goed werkende camper. “Dat is de basis”, vertelt Mariëlle. “Onderhoud, reparaties en keuringen voeren we uit voor campers, (bedrijfs)wagens en motoren. We zijn aangesloten bij FOCWA.” Vanuit het hele land weten camperliefhebbers de weg naar JMT te vinden en zullen ook blijven komen nu het bedrijf in Wijchen zit. “Van velen kregen we de vraag of Marco wel met ons meeverhuisde.” En dat deed Marco, inmiddels al 25 jaar een vertrouwd gezicht. Marco: “Tegenwoordig kopen mensen eerder een camper dan dat ze er een huren, zeker nu met corona. Een camper biedt vrijheid én privacy. De campers die vandaag de dag aangeschaft worden, zijn bovendien over het algemeen veel luxer dan voorheen.”

Open karakter

JMT groeide in twee jaar tijd uit haar voegen, mede dankzij haar open karakter en laagdrempeligheid. Dit is in Wijchen ook letterlijk te ervaren: vanuit de winkel kijk je zo de werkplaats in. De sfeer is vergelijkbaar met die van een familiebedrijf en Marco en Toon kennen elkaar ook al heel lang. Bovendien is de kans groot dat JMT ook daadwerkelijk uitgroeit tot een familiebedrijf, aangezien Mireille’s 13-jarige zoon sinds 1 februari iedere zaterdag Marco ondersteunt. Marco’s zesjarige zoontje loopt overigens nu al samen met hem de checklist voor de apk-keuringen feilloos door en weet ontzettend veel van auto’s.

Commissieverkoop

JMT biedt sinds ze in Wijchen zit een nieuwe service. Naast de verhuur en verkoop van occasions en nieuwe campers, verkoopt men op commissiebasis campers van particulieren. Wanneer JMT zo’n camper verkoopt, wordt deze bij een groot publiek onder de aandacht gebracht. Bovendien krijgt de koper altijd 6 maanden en tot 5.000 kilometer garantie.

Kom jij ook snel vakantiekriebels opdoen?

JMT