Bij La Stalla in Malden kun je met recht spreken van ‘La dolce vita’, oftewel: ‘het zoete, goede leven’. Niet alleen roepen de Italiaanse sfeer en authentieke gerechten dit gevoel op, ook voor kinderen is het hier goed toeven met de speciale Kids Club. Terwijl je rustig geniet van culinaire hoogstandjes, vermaken jouw kinderen zich met een film of een van de nieuwste games. De allerkleinste kunnen samen met één van de nannies knutselen of geschminkt worden. ‘Zoet’ zullen ze zijn…
Na zelf enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij La Stalla, nam Remco Langeveld het restaurant op 1 april 2013 over. Sindsdien is er veel veranderd. De verbouwing, de gerestylede inrichting en ook volledig vernieuwde menukaart werden positief ontvangen. We spraken met de enthousiaste en gedreven eigenaar over alle veranderingen bij La Stalla en over de naast het restaurant gelegen ‘Red Bar’, welke hij in 2016 opende.
Shared dining
Sinds de verbouwing is een extra keuken in het midden van het restaurant geplaatst. Daar worden alle voorgerechten gemaakt, volgens het geheel nieuwe concept dat nu een maandje bestaat. Niet langer kies je slechts één voorgerecht dat je in je eentje opeet, maar samen met je tafelgenoten kies je uit twintig hapjes en stel je een plateau samen waarvan je gezamenlijk geniet. Wie wel eens in een minder toeristisch caféetje in Italië is geweest, heeft misschien zelf ervaren dat dit samen eten een onderdeel vormt van de gastvrijheid van de Italiaanse cultuur. De kastelein zet in de namiddag allerlei lekkere hapjes van het huis klaar voor zijn gasten en het samen delen geeft iets gezelligs.
Terug naar de Italiaanse basis
Alle gerechten uit de Italiaanse keuken die bij La Stalla geserveerd worden, hebben een metamorfose ondergaan. De ingrediënten zijn authentiek en ook de eetgewoonten van de Italianen zijn overgenomen. Zo eten Nederlanders hun pasta doorgaans als hoofdgerecht. Italianen juist als voorgerecht. De pasta en het pizzadeeg wordt iedere dag vers in huis gemaakt door het Italiaanse keukenpersoneel.
Beleving
De verse pasta wordt voor de gasten aan hun tafel bereid in een grote Parmezaanse kaas. Bij deze unieke specialiteit wordt de kaas in een Italiaanse brandy geflambeerd, waar de pasta met een truffelsalsa vervolgens ingaat en daardoor de intense smaak van de kaas opneemt. In ons land zijn maar een handjevol restaurants die dit gerecht op deze manier serveren. Het is niet alleen heel erg lekker, maar ook leuk om bereid te zien worden.
Topvlees
Remco komt uit een gerenommeerde slagersfamilie. Door die achtergrond heeft hij veel connecties die hem de beste kwaliteit vlees leveren. Al het vlees wordt bereid op de zogenaamde ‘Green Egg’ barbecue. Favoriet is bij velen het Noord-Amerikaans Black Angus Beef: rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit en heerlijk mals van smaak. Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet.
Red Bar
Red Bar is het kleine broertje van La Stalla, beide direct naast elkaar. Hier kun je borrelen in een huiselijke sfeer en genieten van het maandelijks wisselende driegangen keuzemenu en verse cocktails. De informele sfeer en de prijzen van een eetcafé, maar de kwaliteit van een restaurant.
Geen standaard catering
La Stalla verzorgt ook diners op locatie. En dat is beslist geen standaard lopend buffet! Ook op locatie wordt de fameuze pastaspecialiteit in de kaas bereid en het is zelfs mogelijk om op evenementen een restaurant en keuken op locatie te laten bouwen. Ook nu staat de beleving centraal.
Ontdek nu zelf de Red Bar en het compleet vernieuwde La Stalla en dompel je onder in Italiaanse sferen!
Kom ook genieten bij La Stalla
Rijksweg 114
6581 ES Malden
024 – 358 26 88
info@lastalla.nl