Achter de statige gevels van de Oranjesingel ligt een wereld van gastvrijheid. Bij MANNA, Blue & Juliette ben je altijd welkom voor ontbijt, lunch, High Tea, borrel, een uitgebreid diner of een relaxt etentje aan het kookeiland bij de chef. MANNA moet je zéker bezoeken als je van vis, schaal- en schelpdieren houdt. Juliette blinkt vooral uit in ongedwongen een hapje eten. Stap over de drempel en laat je verrassen.

Hotel-Restaurant-Nijmegen-MANNA-Sander-Aida

Aïda Papilaja-Hendrix en Sander Hendrix

Global food & fish restaurant MANNA aan de Oranjesingel 2c is een prachtige plek voor lunch en diner. De kaart wisselt om de acht weken en is zowel verrassend als vertrouwd. Er is een mooie keuze uit klassiekers en nieuwe culinaire vondsten. “De Sea Food Bar verdient speciale aandacht”, zegt eigenaar Sander Hendrix. “Die is echt uniek voor Nijmegen. Je hebt hier de dagelijks vers aangevoerde vis, oesters, kreeften en andere schaal- en schelpdieren voor het uitkiezen. Erg populair is tegenwoordig de Sea Food Lunch. Je zit hoog aan de Sea Food Bar en krijgt acht super verse visgerechtjes voorgeschoteld – zoals oesters, ceviche, tonijnham, en bisque. Daarvoor komen gasten uit heel het land naar Nijmegen toe.”

Steevast in de top

Sander en zijn vrouw Aïda Papilaja-Hendrix openden MANNA in 2009. Het nieuwe en vernieuwende hotel en restaurant heeft Nijmegen in de afgelopen tien jaar flink weten op te schudden. Ook internationaal heeft MANNA opzien gebaard. Bij internationale boekingssites als Tripadvisor en Booking.com staat het hotel steevast in de top. Een paar jaar geleden kregen hotel en restaurant zelfs een World Luxury Hotel Award. En nog steeds weet MANNA te verrassen. Recent werd bijvoorbeeld het restaurant volledig opnieuw ingericht. En drie jaar geleden voegden Aïda en Sander een nieuw hoofdstuk toe aan hun hospitality-verhaal. Ze openden hotel en restaurant Blue & Juliette, 30 meter verderop aan dezelfde Oranjesingel op nummers 14-20.

Heerlijke High Tea & Diet Tea

Juliette’s Salon de Thé & Lounge’ is inmiddels landelijk bekend vanwege de High Tea met vers gemaakte pastry & pie. Patissier Roel maakt elke dag de heerlijkste taarten en lekkernijen. Aïda: “Onze High Tea is echt een feestje! En we hebben ook een heerlijke Diet Tea. Als je allergieën hebt of bijvoorbeeld glutenvrij, calorie-arm of veganistisch eet en leeft, dan nóg kun je genieten van alle vers gemaakte heerlijkheden.” Dan is er nog restaurant Juliette’s Cosina. Dat heeft ongedwongen dineren opnieuw op de kaart gezet. Gasten kunnen aanschuiven aan een lange tafel of aan het kookeiland bij de chef. Op het menu staan heel gevarieerde gerechten en gerechtjes. Heerlijk, vers, niet te ingewikkeld. Van verse oesters en kreeft tot saté kambing, burger, carpaccio en salade caprese. De gerechten worden ter plekke bereid en direct geserveerd. De ideale plek voor een etentje met z’n allen, een hapje tussendoor of even iets lekkers voor of na een voorstelling. Duidelijk familie van elkaar Juliette’s Cosina en Salon de Thé vormen de levendige begane grond van Hotel Blue. Het hotel heeft 30 mooie en slim vormgegeven hotelkamers. De internationale hotelbar, Juliette’s Blue Bar, is de plek waar Nijmegenaren en wereldreizigers elkaar ontmoeten met een biertje, cocktail of Blue Gin Tonic in de hand.

Hotel Blue & Juliette en hotel en global fish & foodrestaurant MANNA zijn duidelijk familie van elkaar. Dat merk je als je binnenloopt aan de gastvrijheid en het gevoel voor design. Toch is er ook verschil. Waar MANNA misschien iets meer grootstedelijk en luxe is, zijn Blue & Juliette wat ongedwongener. Beide gelegenheden vullen elkaar perfect aan en hebben ieder hun eigen plek in Nijmegen veroverd. Wie in Nijmegen is, mag zowel MANNA als Blue & Juliette zeker niet missen!

Meer weten?

MANNA: Oranjesingel 2C
www.manna-nijmegen.nl

Blue & Juliette: Oranjesingel 14-20
www.blue-nijmegen.nl