Toen Hotel & Restaurant MANNA in 2013 in Phuket, Thailand, de World Luxury Hotel Award won, mocht men zich het beste hotel-restaurant van Europa noemen. “Met een aantal ambassadors zijn we honderd uur weggeweest en hebben er minstens negentig van gefeest.” Toch dachten Sander Hendrix en Aïda Papilaja-Hendrix even dat ze voor niets naar Thailand waren afgereisd toen de landsprijzen uitgereikt waren en de organisatie overging tot de bekendmaking van de continentsprijzen. “Tot we ineens op het podium geroepen werden en de Minister van Toerisme van Thailand ons de Award overhandigde.” Interviews van France 24 en CNN volgden. “Eenmaal terug in Nijmegen, had onze huisstylist Bjorn van de Berg een enorme krans met guirlandes opgehangen en als verrassing het pand versierd. En toen is het misgegaan”, lacht Sander. “Dit jaar kleden we MANNA voor de tiende keer aan met onze iconische kerstverlichting.”

De prijs die Hotel MANNA in 2013 won, is zo’n beetje de Oscar van de hotelindustrie. Net zo groots en meeslepend is de Tree Lighting Ceremony op 2 november bij MANNA. Waren Sander en Aïda tien jaar geleden nog de enigen in de stad die zo bombastisch uitpakten met Kerst, vandaag de dag kent de stad meer plekken waar uitbundig versierd wordt. “Andere ondernemers wachten altijd even met versieren totdat wij alles opgetuigd hebben, een erg sympathiek gebaar.” Je kunt gerust stellen dat MANNA het vuurtje, of beter gezegd het kerstlichtje heeft aangewakkerd. “Er is zelfs een tour die je kunt lopen langs alle spectaculair versierde en verlichte kerstgevels.” Bas Berden van #EventOntwerpers organiseert de tour die start op de Grote Markt en eindigt met glühwein en warme chocomel op de Ganzenheuvel.

Kerstgeschenk aan de stad

De eerste jaren was er ook kritiek. Soms vonden mensen die voorbij kwamen dat de kerstverlichting veel te vroeg ontstoken werd. Vandaag de dag ligt er toch wel een smet op het Sinterklaasfeest sinds de Pietendiscussie en wordt Kerstmis door veel meer mensen als het belangrijkste feest gezien en de uitbundige verlichting zeer gewaardeerd. “Taxichauffeurs rijden met klanten zelfs even om, om de lichtjes te aanschouwen. Net als opa’s en oma’s met de kleinkinderen op de fiets die even een kijkje komen nemen bij het ‘Disney Hotel’, zoals de kleintjes het wel noemen.” De magische kerstverlichting zien Sander en Aïda als hun kerstgeschenk aan de stad. “In letterlijke zin licht de Oranjesingel op, figuurlijk lichten de duizenden lampjes de verbinding, saamhorigheid en warmte op in donkere dagen. Bovendien prikkelt de verlichting mensen na te denken over wat zijzelf met Kerst willen doen.”

Kerst in Restaurant MANNA

Eet je op Kerstavond gewoon lekker à la carte bij Restaurant MANNA en is de kerstsfeer nog niet al te uitbundig, met Kerstmis biedt men een vier-gangenlunch en zes-gangendiner met een bijpassend wijnarrangement. “Heerlijk classic uitgebreid tafelen en genieten.”

All day buffet in Hotel Blue en Brasserie MANNA

In Hotel Blue en Brasserie Manna is er een all day buffet op eerste en tweede kerstdag. Je kunt er vanaf 12:30 terecht en bent tot 22:00 uur welkom. Er worden verschillende shifts gedraaid, dus je boeking is enigszins tijdgebonden.

De Blue Bar is ook open op kerstavond en eerste en tweede kerstdag. Je geniet er in een ontspannen sfeer zonder ‘plichtmatig gedoe’ van onder andere heerlijke cocktails.

Little Sylvester Party

Maar we feesten gewoon door, want tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn veel mensen vrij en willen er nog even tussenuit in kerstsfeer. Hotel Blue zit dan ook steevast propvol en op 30 december organiseert de Blue Bar de Little Sylvester Party, inmiddels ook een echte traditie te noemen. “Onze huis-DJ en -VJ Bruze D’Angelo draait voor de achtste keer. Die gozer is zo banaal goed! Ook alle bijbehorende clips uit de jaren zeventig, tachtig en negentig brengt hij in beeld. Ben je veertigplus en ging je vroeger naar De Swing, Club Blouche, Lord Nelson, Worldcenter Kleve en Taboe waar ze goede R&B draaiden, dan móét je erbij zijn!” lachend voegt Sander daaraan toe: “Maar Bruze moet af en toe wel een beetje slecht draaien, zodat er ook nog wat gedronken kan worden. Vorig jaar dansten we non-stop.” Nu al zin in het feestje? Zorg dat je erbij bent en reserveer tijdig!

Meer weten? Kijk op MANNA.