Van 1 tot en met 7 maart 2021 is het De Week van de Afvalhelden. Wij noemen het De Week van de Helden in het afval en het groen. Medewerkers uit deze branche zijn superbelangrijk voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. Dit werd in 2020 extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette. Direct werd de afvalsector als vitaal aangemerkt. Er verschenen steeds vaker berichten waarin inwoners hun waardering voor het werk van de mannen en vrouwen van Dar toonden. Er zaten briefjes op de afvalzakken, mensen schonken koffie en er werd luid geapplaudisseerd voor de hardwerkende medewerkers van Dar. Mooie gebaren en goede opsteker voor de medewerkers.

Verschillende organisaties vonden dat t daar niet bij kon blijven. Iedereen in de afvalsector verdient dagelijks waardering, daar is geen crisis voor nodig. En daarom is het 1 tot en met 7 maart De Week van de Helden in het afval en het groen. Helden met de hoofdletter H, want dat zijn ze.

Dar medewerkers in de regio Nijmegen

In de regio Nijmegen zijn de medewerkers van Dar die zorgen dat onze regio schoon en fris blijft. Hun werk ging tijdens de coronacrisis altijd door.

Afvalinzameling

Tijdens de coronacrisis is het ophalen van afval altijd doorgegaan. De medewerkers van Dar hebben er altijd voor gezorgd dat het afval werd opgehaald. Omdat mensen meer thuis ware, hadden zij ook meer afval. Naast het ophalen van afval zijn de medewerkers ook druk met het onderhoud van de wagen, veiligheid en verschillende cursussen. Echte helden dus!

Wijkonderhoud medewerkers

Ook onderhouden deze helden de verschillende wijken in Nijmegen. Van ongediertebestrijding, het vegen en vrijhouden van onkruid in de straten en het onderhouden van gras, bomen en struiken. Tot het uitzetten en legen van bladkorven, het onderhouden van de parken en zoals in februari veel is voorgekomen het strooien tegen gladheid.

Milieustraten

Door corona is het veel drukker op de milieustraten. Mensen zijn meer thuis en ruimen meer op. Er komen veel mensen iets wegbrengen, elk met een andere reden. Soms stonden bewoners wel 2 uur in de rij om de milieustraat te bezoeken. En zoals sommige inwoners dan zeiden, een soort ‘Efteling attractie’.

Bezoek Maxima

Niet alleen in de Week van de Helden in het afval en het groen werd de waardering naar de Dar medewerkers uitgesproken. In juni 2020 bracht Koningin Maxima een bezoek aan Dar om haar waardering naar het werk en de medewerkers te tonen. Een mooie blijk van waardering.

Meer weten? Kijk op Dar.