We hebben weer een pareltje te pakken als het gaat om een lokaal familiebedrijf dat de wereld verovert. ALTCON Equipment B.V. levert namelijk bouwmachines over de hele wereld. “Onlangs ontvingen we een order uit Nieuw Zeeland, verder kun je vanuit hier niet gaan”, vertelt International Trade Manager Pieter Henckens met trots. En terecht, want google je op machines voor grondverzet en wegenbouw, dan kom je eigenlijk automatisch uit bij ALTCON Equipment: een krachtpatser die mogelijke concurrenten ver achter zich laat.

In het kantoor waar ik Pieter tref, prijkt de slogan ‘Your future is created by what you do today’ aan de muur en nodigt uit tot de vraag wat ALTCON Equipment vandaag de dag doet met het oog op de toekomst. Pieter: “ALTCON Equipment is een uniek bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in een niche binnen de machinebranche. We hebben drie takken van sport: Equipment, Mietpark en Parts. Equipment focust zich op de verkoop van gebruikte machines voor grondverzet en wegenbouw, Mietpark op de verhuur van de machines en Parts op de verkoop van onderdelen van de betreffende machines. In Nederland hebben we een sales yard waar we onze machines verkopen en in Duitsland hebben we twee verhuurbedrijven.”

One stop shopping

Koop je bij ALTCON Equipment een machine, dan is die volledig gecontroleerd en kun je er direct mee aan de slag. Een verslag met alle ins and outs wordt meegeleverd en een servicebeurt is ook al geen probleem. Desgewenst kun je meteen extra onderdelen of reserveonderdelen bestellen. Klanten vinden het erg prettig dat alles bij één en hetzelfde ‘loket’ kan. Of zoals Pieter het zegt: “We zijn een one stop shop, gespecialiseerd in één sector. Veel klanten komen van ver, sommigen zijn dagen aan het reizen om hier te komen. Zijn ze hier, dan kunnen ze een hele serie aan machines kopen: in de wegenbouw werkt een machine nooit alleen. De freesmachine haalt de straat eruit, daarna wordt alles schoongemaakt en dan volgen de asfalteermachine, walsen en allerlei andere machines.” ALTCON Equipment verzorgt ook de logistiek en documentatie daarna, tot aan verscheping van de machines aan toe.

Walhalla voor monteurs

Voor klanten van over de hele wereld is ALTCON Equipment een fantastische partner waar men altijd van op aan kan, maar ook voor monteurs is het bedrijf een walhalla. Geen dag is hetzelfde en soms is ook geen machine hetzelfde, helemaal als je bedenkt dat machines tot op zekere hoogte gecustomized kunnen worden. “Een extra of afwijkend onderdeel, een aparte kleur waarin de machine gespoten moet worden, zodat die bij de bedrijfskleuren past… het kan allemaal. Pieter: “We bieden een opleidingstraject, waarbij dagelijks schoolbezoek en praktijkervaring bij ALTCON samengaan. Wat ook echt gaaf is, is dat hier nog echt aan machines gesleuteld wordt. Je ziet in garages vaak dat er vooral onderdelen vervangen worden, wij proberen problemen zélf op te lossen.” Ook wat dat betreft richt ALTCON het vizier op een duurzame toekomst.

Dynamisch bedrijf

Net als de machines, groeit ALTCON groot, groter, grootst: onlangs werd circa 8.000 m2 grond van het terrein verhard om nog meer machines op te kunnen slaan. “De belangrijkste raad is voorraad”, lacht Pieter. En dat klopt: hier genoeg keus voor iedereen die op zoek is naar een wegenbouw- of grondverzetmachine. En sinds corona weten we allemaal hoe belangrijk voorraden zijn! Ook liggen er plannen voor de bouw van een extra hal.

www.altcon.com
Kokerbijl 18, 5443 PV Haps
0485 23 50 60  |  equipment@altcon.com