Binnenkort kunnen particulieren naast hypotheek-, betaal- en spaarproducten, bij SNS Bank Nijmegen ook terecht voor aan- en verkoopmakelaardij. De Volksbank, waar de SNS onderdeel van is, ontwikkelde het idee van een one-stop-shop voor particulieren en noemde het woonmoov. Dit gaat voordelen voor de klant opleveren en geen nadelen in de sfeer van belangenverstrengeling, vertellen Ines Bouazra en Willem Jan Feijer. Ines ontwikkelt als Product Owner nieuwe producten en diensten bij de Volksbank en is eindverantwoordelijk voor woonmoov. Willem Jan is Manager Klantteams en verantwoordelijk voor een aantal winkels van de SNS waaronder die van Nijmegen.

Willem Jan begint: “In Nijmegen gaan we als SNS vertrekken vanaf de Ziekerstraat en verhuizen . Ik vertel nog niet waarheen, maar het is de mooiste plek in het centrum van Nijmegen. We hopen echt dat het door gaat! Op die nieuwe plek starten we met de eerste ‘partnerwinkel’ in Nederland. Verschillende partners zijn in hetzelfde pand gevestigd, wat het de consument bijzonder gemakkelijk maakt. Iemand hoeft niet langer naar de makelaar voor een huis, de bank voor een hypotheek en naar een energie-adviseur om te bepalen of verduurzaming gewenst is. Met de komst van onze partnerwinkel hoeft de consument niet langs al die afzonderlijke adressen.”  Een van de partners voor deze nieuwe locatie is woonmoov als onderdeel van de Volksbank.

Nieuw concept: woonmoov

Dit totaalconcept is geheel nieuw in ons land. Men is ervan overtuigd dat de combinatie van een uitzonderlijke kwaliteit, een goede prijs en een prettige omgeving de klant veel biedt. Ines: “De reden dat een bank dit nog niet eerder heeft gedaan, heeft mogelijk te maken met zeer scherpe wet- en regelgeving waar banken mee te maken hebben. Daarbij mogen banken geen enkele schijn van belangenverstrengeling wekken of uitstralen. Als klant wil je op een integere manier geholpen worden. Daar hebben we met woonmoov een oplossing voor gevonden.”

Betrouwbare partners

Precies daarom heeft een bank die verscherpte toezichthouding. Dat betekent dat een financieel adviseur niet óók als makelaar mag werken, of als taxateur. Willem Jan: “We willen in alles duidelijk gaan maken dat de klant weet met wie hij of zij in gesprek is. Met de makelaar praat je over de aan/verkoop van de woning en met de bank over de financiering daarvan. Dat moet niet door elkaar gaan lopen om onduidelijkheden te voorkomen. De behoefte van de klant ligt overduidelijk wél bij het hebben van alle diensten onder één dak. De SNS en haar partner woonmoov zijn zeer betrouwbare partners, voor elkaar én voor de klant.” Ines besluit: “Daarom moet de makelaar die we zoeken aan onze normen en waarden voldoen. Verder moet diegene al gedegen ervaring hebben. Voor de SNS is makelaardij iets nieuws. We moeten niet iemand de kneepjes van het vak hoeven te leren, eerder andersom. Op die manier komt iemand bij goede partijen terecht die hem echt verder helpen.”

Meer weten? Kijk op www.woonmoov.nl

Ook zijn de volksbank nog op zoek naar een makelaar. De vacature vind je hier.