De onderwijsinspectie heeft 62 Nederlandse scholen de eretitel
‘excellente school’ toegekend. In Nijmegen kreeg het Mondial College de titel.

De verkozen scholen mogen zichzelf  tot en met 2022 excellent noemen.
Scholen met bijzondere kwaliteiten en scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel kunnen zichzelf aanmelden. Na aanmelding krijgt een school de inspectie op bezoek en als zij de school goed vinden komt er meerdere malen een onafhankelijke jury langs.

Meedoen aan het traject levert niet alleen het predicaat op maar heeft vaak een positief effect op de school, het team en de leerlingen. De organisatie wil door het uitdelen van de titels kwaliteit zichtbaar maken en overdragen.

De locatie van het Mondial College in Leuvensbroek kreeg de titel nu voor de derde keer. De jury was onder de indruk van de manier waarop de school de leerlingen enthousiasmeert voor het technasium en het International Business College. Volgens de jury haalt de school ‘de buitenwereld naar binnen’, waardoor leerlingen die ‘alles leuk vinden behalve school’ óók worden uitgedaagd. 

Nijmegen heeft meer excellente scholen. In 2018 kregen ook de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (vwo, havo, vmbo), het Kandinsky College (vwo, havo, vmbo) en het Stedelijk Gymnasium (vwo) de titel. Hun titel is tot dit jaar geldig, vanaf volgend jaar moet weer een nieuwe aanvraag ingediend worden en komt de inspectie opnieuw langs.