Aan de Lentse kant van de Waal is het nog altijd een drukte van belang. Er komen continu woningen en bedrijfsgebouwen bij en de sfeer is er onverminderd positief. Onlangs werd het bedrijven- en wooncentrum Hart van de Waalsprong geopend, met veel winkels, woongelegenheid en horeca. En sinds december ook: een tandartsenpraktijk. Mondzorg De Waalsprong opende een splinternieuwe praktijkruimte met vijf behandelkamers waar iedere Waalsprongbewoner zich thuis zal voelen. “Wij hebben vriendelijkheid en menselijkheid hoog in het vaandel staan.”

Lisette Hof is een van de tandartsen van de nieuwe praktijk. In totaal werken er twee tandartsen, twee mondhygiënisten, één preventie-assistent in opleiding, twee tandartsassistenten, één baliemedewerker en een praktijkmanager. De praktijk zit direct boven de nieuw geopende Albert Heijn, vertelt Lisette. “We zitten hier hartstikke goed. Er wordt nog veel nieuws gebouwd, er staat nog veel in de steigers, en dat is soms lastig. Maar het is vooral heel levendig, en de sfeer is erg fijn.” Lisette werkt ook in een andere praktijk en ziet een verschil in patiënten. “Hier hebben we veel meer starters, jonge gezinnen met kinderen, enzovoort. Het is echt een afspiegeling van een wijk in opkomst.”

Toegankelijk en persoonlijk

Bij de oprichting van de praktijk hebben Lisette en haar collega’s een paar belangrijke keuzes gemaakt. “De praktijk is bijvoorbeeld helemaal rolstoeltoegankelijk: goed te bereiken met de lift en helemaal drempelloos. Maar ook in de behandeling hebben we gekozen voor toegankelijkheid. Een patiënt is niet louter een bak vol tanden. Er zit ook nog een mens aan vast. Wij vinden het belangrijk om daar voldoende aandacht aan te besteden, omdat we denken dat je iemand zo beter kunt helpen. Wij willen mondzorg op maat leveren.” Lisette is van mening dat je veel zaken kunt afl ezen uit het gebit van een patiënt. Als iemand erg kwetsbaar is, zie je dat terug in de mond. “Dan kun je wel met alle geweld je eigen standaardbehandeling toepassen, maar dan weet je ook dat dat niet werkt. Daarom kiezen wij voor onze persoonlijke aanpak. Dat is niet altijd de makkelijkste weg. Maar voor de patiënt is dat wel het beste. En daar gaat het ons om.”

Kijkje achter de schermen

Als jonge tandarts in een jonge wijk gaat Lisette ook helemaal mee met de moderne tijd. Zo kun je de praktijk volgen op Instagram. Een manier om mee te gaan met de veranderende informatiebehoefte van patiënten. “Ik hou die Insta zelf bij. Volgers krijgen een leuk kijkje achter de schermen van de tandarts: hoe gaat een behandeling in zijn werk, wie voert de behandeling uit, enzovoort.” Ze krijgt leuke reacties van mensen die vinden dat de tandarts op deze manier toegankelijker wordt. Lisette: “Laten we eerlijk zijn, niet iedereen zit te springen om naar de tandarts te gaan. Ik hoop eraan bij te dragen dat mensen zien dat dit een plek is waar je je kunt thuis voelen. En dat dit ook een plek is waar mensen met angst terecht kunnen. Wij kunnen helpen.”

Programma voor kinderen

Voor kinderen gebruikt Mondzorg De Waalsprong een speciaal programma dat is gericht op preventie en problemen voorkomen. “Wij kijken ook bij kinderen naar wat er nodig is. Niet alleen direct voor de tanden, maar ook voor het kind zelf. Dat betekent dat we niet standaard elk half jaar controle doen. Soms wat vaker, soms wat minder, afhankelijk van wat het kind nodig heeft.” Op deze manier werkt het tandartsbezoek beter voor zowel ouders als kinderen, vertelt Lisette. “Het is voor kinderen heel motiverend om zo naar de tandarts te gaan. We proberen echt een generatie te kweken die niet meer bang is voor de tandarts.”

Wil je Lisette (en de rest van de praktijk) wil volgen op Instagram? Volg dan de Instagram pagina.

Om contact op te nemen met de praktijk, bel naar 024 200 12 95 of mail naar info@mondzorgdewaalsprong.nl. Of bekijk de website.