Woensdag 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2019 in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Daarom wordt er tussen 23 januari en 2 februari met leuke activiteiten extra aandacht gegeven aan voorlezen voor peuters en kleuters. Kom jij ook?

De activiteiten van de Bibliotheek Gelderland Zuid tijdens Nationale Voorleesdagen staan veelal in het teken van het prentenboek van het jaar 2019 Een huis voor Harryvan Leo Timmers. In Nijmegen kunnen kinderen in Bibliotheek De Mariënburg extra vaak naar voorlezers komen luisteren. Ook vinden er workshops ‘Voorlezen met babygebaren’ plaats, over hoe je voorlezen aan baby’s nóg leuker kunt maken door gebaren te gebruiken. Poppentheater De Kletskous speelt op 27 januari in Bibliotheek De Mariënburg drie keer de voorstelling ‘De kattenblues’ voor kinderen vanaf 2 jaar.

Voorstellingen rondom Nijmegen

Ook zijn er een aantal leuke peuter- en kleutervoorstellingen in de gemeenten rondom Nijmegen. In Bibliotheek Huissen staat op 23 januari de voorstelling ‘Waar is kat?’ door Theater Tweekant op het programma, in Bibliotheek Groesbeek op 30 januari ‘Hé, waar ben ik?’ door Smoespot Theater, op 1 februari ‘Loet en Harry zijn verdwaald’ van Ruth Bakker in Bibliotheek Lent-De Ster en in de bibliotheken in Beuningen en Elst op 2 februari ‘De kat is verdwaald’ door Pet en Pat. Wil je zeker zijn van een plaats voor jou en je kind? Koop vooraf een kaartje op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

Gratis vingerpoppetje

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Als je je inschrijft tijdens de Nationale Voorleesdagen van 23 januari tot 2 februari dan mag je in de bibliotheek gratis een vingerpoppetje van Harry de kat ophalen.

Kijk voor het hele programma op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.