Het motto ‘Lekker van Looijenga’ kent sinds 1 april een overtreffende trap: aan het Thorbeckeplein 8 in Beuningen is sinds 1 april ook ijs van Looijenga verkrijgbaar. Tevens wordt momenteel hard gewerkt aan het pand van de Banketbakkerij en Chocolaterie in Nijmegen. In de nieuwe winkelopstelling zijn de ijs- en chocoladeafdeling met elkaar geïntegreerd en sluiten deze aan op de winkel. Via ramen en glazen deuren kun je zelfs een blik werpen in de ruimte waar de chocolade vervaardigd wordt. Hopelijk is alles 18 april gereed.

“Tot 1 oktober kun je dagelijks ons ambachtelijke ijs van 12 tot 21 uur halen bij het buitenloket, ook als de winkel gesloten is. Door het aparte loket wordt het ook niet te druk binnen”, vertelt Goos Jan Looijenga. Hij is de zevende generatie in de banketbakkerij, die in 1830 werd opgericht door familie Rups en later werd overgenomen door respectievelijk de families Koper, Kersten en Looijenga.

De ijs- en chocoladeafdeling konden met elkaar geïntegreerd worden, omdat beide producten perfect met elkaar te combineren zijn. Ook handig tijdens workshops, die hopelijk snel weer opgestart kunnen worden. Van teamuitje tot vrijgezellenfeestje, of wat de gelegenheid ook is, iedere workshop is een ontdekkingstocht. Kinderen gaan aan de slag in de banketbakkerij. “Met kinderen werken geeft me altijd nieuwe energie”, vertelt Goos Jan. “Ze gaan altijd vol enthousiasme en overgave aan het werk.”

Hetzelfde enthousiasme bespeur ik bij Goos Jan: 18 april had wat hem betreft gisteren moeten zijn. En, eerlijk is eerlijk, wij kunnen ook niet wachten!

Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga
winkel@lekkervanlooijenga.nl
Berg en Dalseweg 90, Nijmegen  |  024 – 322 01 77
Thorbeckeplein 8, Beuningen  |  06 – 39 30 14 88