Nieuw, in de dubbele betekenis van het woord: nieuw aan jouw muur én nieuw in de zin van vernieuwende en moderne kunstwerken voor een breed publiek. Gallery 024 toont, verkoopt en verhuurt een verrassende en constant wisselende collectie. Galeriehouder Robert-Jan Egberts: “We werken voornamelijk samen met jonge Nederlandse kunstenaars, van wie iedere twee maanden andere werken geëxposeerd worden.”

De kunst is sterk figuratief en zeer uiteenlopend. Van klassiek-landschappelijk tot mixed media en fashion art. Momenteel hangen er onder andere lenticulaire werken van James Chiew, edgy multi layer portretten van fotograaf en modeontwerpster Chantal Brink, projecten waarin schildertechnieken en fotografie worden gecombineerd van Jack Liemburg en pop art candy van Michael Daniels en Ad van Hassel. Op de site vind je alle beschikbare werken van wel 25 kunstenaars. “Met allemaal heb ik een goede band”, vertelt Robert-Jan. “Verder werk ik samen met 30 andere galerieën in Nederland en krijg ik hulp van mijn vader Hans, die al vijftig jaar in het vak zit. Iedere woensdag en donderdag heet hij je welkom in de galerie. Mijn liefde voor kunst heb ik duidelijk van hem en we hebben samen nog posters van kunstwerken verkocht in de tijd dat Expo nog bestond. Op de andere dagen helpen Jorieke Arntz en Wendy Gerards je graag.”

Exclusief én betaalbaar

Bij Gallery 024 is kunst betaalbaar, niet onbereikbaar. Veel kunstenaars die er exposeren, maken bijvoorbeeld één masterpiece, met daarnaast nog een goed betaalbare limited edition van bijvoorbeeld tien uitvoeringen op plexiglas van die masterpiece.

Bijzondere materialen

De werken zijn bijzonder en de materialen ook. Zo zie je leather dibond van Hans Jochem Bakker en denim als doek. Lincy Hoogveld gebruikt bladgoud in haar werk en Mascha de Haas epoxy. Als fan van Chanel N°5 verbeeldt zij in schilderijen, sculpturen en digital art als het ware wat er ín de fles zit aan geuren. Veel van de exposerende kunstenaars creëren met epoxy een prachtig 3D-effect.

Business-to-business

Gallery 024 is gevestigd in een oud bankgebouw. De kluis is nog altijd in originele staat en hier worden odes aan kunstenaars gebracht met kleine unieke tentoonstellingen. En dat is nog niet alles. “Het leasen van werken is ook mogelijk. En wil je een lijst om het werk, dan kan dat, want we hebben een eigen lijstenmakerij”, aldus Robert-Jan.

Heb jij Gallery 024 met haar continu wisselende collectie al ontdekt? Neem snel een kijkje, zowel in de galerie zelf als op de site en socials!

Gallery024
Van Welderenstraat 10, 6511 MK Nijmegen
024 – 303 00 40 | info@gallery024.com