Zin om thuis in een verhaal te duiken of nieuwe kennis op te doen? De Bibliotheek Gelderland Zuid geeft allerlei tips voor thuis. Van e-books tot voorleesfilmpjes, van online lesmateriaal tot leerzame spelletjes.

Sinds de coronapandemie brengen we noodgedwongen meer tijd thuis door. Via boeken kun je even aan de alledaagse werkelijkheid ontsnappen en in de huid van iemand anders kruipen. Of nieuwe kennis opdoen over thema’s die jou interesseren. Bibliotheekleden kunnen via de Online Bibliotheek gratis e-books en luisterboeken lenen. Dit kan heel eenvoudig via de Online Bibliotheek-app, die beschikbaar is via de App Store en Play Store.

Tips voor Thuis

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft alle tips voor thuisblijvers verzameld op de webpagina ‘Tips voor Thuis’. Voor kinderen zijn er leerzame spelletjes, knutseltips of voorleesfilmpjes. De BiebBoys hebben video’s voor kinderen gemaakt met leuke challenges om thuis te doen. Of maak een keuze uit het grote aanbod luisterboeken en kinderpodcasts. Bijvoorbeeld de podcast Missie Voelspriet van het tv-programma Beestenbrigade. Samen met boswachter Tim en Emmely Voelspriet beleven kinderen spannende insectenavonturen. Het beluisteren van luisterboeken of podcasts is leerzaam en daagt kinderen uit op het gebied van luistervaardigheid en voorstellingsvermogen.

Voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers heeft de bieb een aantal interessante tips en websites geselecteerd met online lesmateriaal. Handig om inspiratie op te doen voor afstandsonderwijs. Voor peuters, basisschoolleerlingen én middelbare scholieren. Bekijk alle tips voor thuis via www.obgz.nl/tipsvoorthuis.

Afhaalbieb

Liever een fysiek boek lezen? Zolang de bibliotheken zijn gesloten kunnen bibliotheekleden een verrassingspakket met vijf boeken aanvragen via de Afhaalbieb: www.obgz.nl/afhaalbieb.