Je hoeft de tv maar aan te zetten, de krant open te slaan, of met een willekeurige werkgever te praten, of het schrijnende tekort aan medewerkers komt ter sprake. In de sectoren IT, bouw & techniek, horeca, zorg en onderwijs is het tekort het grootst. Tegelijk zijn veel mensen op zoek naar werk. Waarom vinden beide partijen elkaar onvoldoende? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Een vacaturetekst gaat bijvoorbeeld vooral over de leuke kantoorhond, niet zozeer over de precieze invulling van de functie. Of een potentiële werknemer heeft niet de gevraagde opleiding en denkt daardoor geen kans te maken, maar zou met de opgedane werkervaring dé perfecte kandidaat zijn voor de functie. Hoe komen die werkgevers en werknemers dan tóch bij elkaar? Nou, met Honk1!

Honk1 brengt werkgevers, werknemers en instanties samen om het gat tussen vraag en aanbod in diverse sectoren te dichten. Daartoe bedachten Roegina Hilbrands en Jaap Hermsen ‘Talentscouting voor Techniek’, een wervingsproces waarbij verder wordt gekeken dan het cv, talenten van mensen op andere manieren worden ontdekt en het menselijk contact centraal staat. “Wanneer werkgevers en potentiële werknemers elkaar daadwerkelijk ontmoeten, leren ze elkaar op een andere manier kennen dan wanneer ze ‘slechts’ een brief met cv als uitgangspunt nemen”, vertelt Roegina.

Onontdekt potentieel

Niet voor niets is de mascotte van Honk1 de gans Billy. Een uitdrukking als ‘een domme gans’ doet nou niet bepaald vermoeden dat ganzen uiterst slimme dieren zijn. Roegina: “Helaas bestaan er ook over zij-instromers en mensen zonder werk vooroordelen die vaak helemaal niet overeenkomen met de realiteit. Ze worden tekortgedaan, waardoor hun potentieel onontdekt blijft. Wij kijken met een andere blik om hun kracht en potentie te ontdekken.”

Honk1

Waarom de naam Honk1? Omdat je als je bij honkbal een punt wilt scoren, je automatisch langs Honk1 komt. Zodra je het eerste honk hebt bereikt ben je in het spel. Zo ook bij Honk1. “Of je nu wel of niet beschikt over de juiste papieren en/of ervaring, bij ons doe je (weer) mee! We hebben niet alleen oog voor wat iemand tot nu toe heeft gedaan, we gaan juist óók op zoek naar wat iemand in de toekomst kan doen. Bij ons ontdekken kandidaten hun talent en leren dit in praktijk te brengen.”

Zonder afspraak binnenlopen

Roegina: “Je kunt gewoon bij onze vestiging in de Nijmeegse Marikenstraat binnenlopen. Onze scouts zoeken graag met je mee naar een geschikte baan in uiteenlopende sectoren in de omgeving van Nijmegen. Een afspraak is niet nodig en onze hulp is geheel kosteloos. Net als voor de andere winkels in de straat geldt: kom langs om te kijken of we iets voor je hebben. De leukste en interessantste ontmoetingen vinden immers spontaan plaats.” Desondanks is de drempel om ‘zomaar’ binnen te lopen voor sommigen nog te hoog. “Daarom komen we ook met de Honk1-bus naar jou toe!”

Honk 1
Marikenstraat 61, Nijmegen
06 – 34 17 66 26 | nijmegen@honk1.nl
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur