Op 14 en 15 september is het Open Monumentendag. Het Gebroeders van Lymborch Huis is het hele weekend tussen 12:00 en 17:00 gratis te bezoeken.

Een historicus zal de hele dag rondleidingen geven door de authentieke middeleeuwse kelder en de achterzaal, waar onder andere een film en nauwkeurige replica’s van werken van Maelwael en de getijdenboeken te bezichtigen zijn. Bezoekers leren meer over het leven en de kunstwerken van de familie Maelwael Van Lymborch en het Maelwael familieatelier waar de drie gebroeders opgroeiden en het vak leerden. De veertiende-eeuwse kelders van dit atelier liggen nog steeds onder het huis aan de Burchtstraat 63.

Plekken van plezier

Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. Plekken van plezier sluit aan bij Arts and Entertainment, het thema van de European Heritage Days waar Open Monumentendag onderdeel van is. De Gebroeders van Lymborch waren de eerste Nederlandse schilders die dagelijkse taferelen in groot detail en soms met een vrijzinnige kwinkslag wisten vast te leggen. Ontdek in het Gebroeders van Lymborch Huis ook hun fijne gevoel voor humor, die ook in de vijftiende eeuw hun opdrachtgever Duc du Berry ongetwijfeld aan het lachen heeft gebracht.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het Gebroeders van Lymborch Huis op  www.gebroedersvanlymborch.nl.