Oranjepop, de aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen, maakt vandaag haar complete programma bekend. Naast al eerder bekendgemaakte namen als Thomas Azier, Pip Blom en Brutus, komen ook onder andere JOHAN, Naaz, The Grand East en Tusky naar het Hunnerpark.

Bands!

Van alternatieve dreampop, indie, harde gitaren en Dampende rock ’n soul, Oranjepop heeft het allemaal! De muzikale trip begint met dromerige speelse 80’s sound van de Nijmeegse band Habitants. JOHAN is back in business en komen met een klassiek nieuw album en ook The Grand East staan te popelen om hun nieuwe spannende album te laten horen. Tusky brengt een dosis vol liefde mee naar Oranjepop en ook de vrolijke ingrediënten en harde gitaren van Tape Toy zorgen voor een eigenwijze wending in deze muzikale reis. Aan de punk liefhebbers is ook gedacht. Het trio Brutus zorgt voor een complete aardverschuiving in het Hunnerpark en de nog jonge maar zeer populaire Pip Blom brengt verdomd aanstekelijke indiepop.

Dansen!

Naast snoeiharde gitaren zijn er op Oranjepop ook mogelijkheden om de heupen los te gooien. In de begin uurtjes bouncen we het Hunnerpark over met rapper Jay-Way. Een band die garant staat voor een feestje is Cassia. Zij zijn op een missie, een missie om positiviteit te verspreiden met hun zonovergoten calypso-geluid. De jonge Naaz zorgt met haar geproduceerde slaapkamerpop voor een beetje rust in de tent. De Finse Bobby Oroza heeft de oren en harten van het Nederlandse publiek bereikt en is nu al een echte klassieker onder de lowrider en soul collector scene. Die ook de harten heeft veroverd van het Nijmeegse publiek is Thomas Azier. Met zijn opwindende mix van techno, industrial en jaren tachtig wave sluit hij Oranjepop 2019 in stijl af. Naast muziek biedt Oranjepop een uitgebreid randprogramma, met daarin ruimte voor verdieping en activiteiten voor de kids. Het randprogramma wordt in de komende weken bekendgemaakt.

Oranjepop is jarig

Oranjepop viert dit jaar haar 20ste verjaardag. Oranjepop zag in 1999 het levenslicht aan de van schaeck mathonsingel. Het festival met een reizend karakter vestigde zich op onder andere het Julianaplein, Mariënburgplein en Hessenberg. Sinds 2017 is Oranjepop volwassen geworden en vond haar thuisbasis in het Hunnerpark. Van 800 bezoekers in 1999 naar uiteindelijk 10.000 bezoekers in 2012 is Oranjepop enorm gegroeid en staat bekend als een van de weinige festivals waar op Koningsdag ‘popmuziek met een alternatief randje’ wordt geprogrammeerd. Afgelopen 20 jaar is Oranjepop dé traditionele aftrap van het festivalseizoen.

Kaartverkoop

Omdat we ieder jaar een aansprekend en bijzonder programma willen bieden, met opvallende nationale en internationale acts vragen we een entreeprijs. Om het festival voor jong en oud toegankelijk te houden vragen we de vriendelijke prijs van €7,50,-. Ben je jonger dan 16 jaar, dan mag je gratis naar binnen! Op de dag van het festival koop je bij de ingang je kaartje, er is geen voorverkoop.

Oranjepop Nijmegen
zaterdag 27 april 2019
13:00 – 00:00
Hunnerpark Nijmegen