Het begon allemaal in de Ziekerstraat met één vogeltje in de schoenmakerij van de grootvader van Arnold van der Cruijsen, eigenaar van Pets Place van der Cruijsen. Arnold is de derde generatie in het familiebedrijf, dat binnen de formule van Pets Place zelfstandig opereert. Arnold en echtgenote Ineke runnen twee filialen: een in de Ziekerstraat en een in de Sint Annamolen. Op 1 juni aanstaande bestaat het familiebedrijf 60 jaar.

Het vogeltje stond er niet voor de sier, maar moest indruk maken op een vogelkweker, de vader van het meisje waar zijn opa verliefd op was. Het vogeltje floot mooi en op een dag vroeg een klant wat het diertje kostte. De ondernemer in hart en nieren verkocht ‘Pietje’ en niet veel later kon men bij de schoenmaker ook terecht voor kooitjes en vogelzaad. Toen hij zich volledig ging toeleggen op vogels en vogeltoebehoren, veroverde hij een nieuwe markt én het hart van Arnolds oma.

Dierenspeciaalzaak

“Mijn ouders zetten de winkel voort en maakten er een dierenspeciaalzaak van, die ik 23 jaar geleden overnam”, vertelt Arnold. Ineke werkte er al. Eerst als stagiaire vanuit de opleiding Dierverzorging in Barneveld, daarna als zaterdaghulp en vaste kracht. Inmiddels is ze mede-eigenaar. Ineke: “Volgende maand zijn we al 60 jaar in de Ziekerstraat te vinden, sinds 2009 ook in de Sint Annamolen. Ons team bestaat uit 8 enthousiaste medewerkers met allemaal liefde voor dieren. Een van hen werkt al 31 jaar bij ons en afgelopen januari verwelkomden we ons nieuwste teamlid. Nog altijd bieden we stageplekken voor studenten dierverzorging.”

Goed, persoonlijk advies

Wat verandert, zijn de behoeften en wensen van klanten. Arnold: “We doen er alles aan om daarin te voldoen, of het nu gaat om trends, of om de persoonlijke situatie van een klant. Iemand wil bijvoorbeeld speeltjes voor zijn puppy, maar het beestje vindt de kussens van de bank leuker. Dan staan we klaar met advies. We zien de hond opgroeien tot het moment daar is voor seniorbrokken. Er ontstaat zo een langdurige en persoonlijke band met klanten.” Arnold en Ineke hechten als meervoudig gecertificeerd dierspecialist veel waarde aan goed advies. Dierenwelzijn staat altijd bovenaan.

Pets Place | Facebook: Pets Place Nijmegen
Ziekerstraat 104, Nijmegen – 024 323 1105
Hatertseweg 10, Nijmegen – 024 – 351 05 05