Heb jij het nieuwe restaurant van Jachtslot Mookerheide al ontdekt? Na de restauratie liggen het jachtslot én de omgeving ervan er werkelijk schitterend bij. Natuurmonumenten herstelde het oorspronkelijke heidelandschap en in samenwerking met de nieuwe uitbaters van Jachtslot Mookerheide werd ook het 120 jaar oude slot geheel gerestaureerd en nieuw ingericht. Het ‘witte kasteel met rode daken’ is volledig teruggebracht in de Jugendstil-stijl van 1905. De originele tegelmozaïeken verfraaien de gevel en de torenkoepel heeft weer een groenkleurig koperen dak.

“Jachtslot Mookerheide is tussen 1904 en 1905 gebouwd voor de welgestelde Jan Jacob Luden. Het slot werd ontworpen door architect Oscar Leeuw en zijn broer, beeldhouwer en kunstenaar Henri Leeuw”, vertelt Marie-Louis Buckens, Manager van Jachtslot Mookerheide. “Bovenop de berg had Luden goed zicht op het komen en gaan van gasten, personeel en handelswaar. Een groot glas-in-loodraam van Sint Hubertus, de patroonheilige van de jacht, verwijst nog naar Ludens hobby: jagen.

Schitterende ruimtes

“In 1947 betrok een zusterorde het jachtslot en liet een kapel bouwen, vandaar de mooie kloosterramen. Deze kapel is nu het restaurant met private diner. Kom je bijvoorbeeld met 30 personen en wil je enige privacy en toch de gezellige reuring van het restaurant meekrijgen, dan is dit perfect. De grote Ludenzaal is geschikt voor grote gezelschappen. Daarnaast zijn er intieme hoekjes en vergaderkamers voor kleinere.” Het hoogtepunt is het torentje. Het uitzicht is er fenomenaal en hier je liefde ten huwelijk vragen of op het leven proosten is heel bijzonder…

Zakelijke mogelijkheden

Moet je werken, vergaderen of bijvoorbeeld een presentatie geven, dan biedt Jachtslot Mookerheide een inspirerende omgeving. De vergaderkamers en grote creatieve ruimte met boardroom op de derde verdieping bieden fantastisch uitzicht is in zijn geheel af te huren. Alle technische faciliteiten zijn aanwezig, parkeren is gratis en trein- en busstation Molenhoek ligt op slechts 700 meter van het jachtslot. “We kunnen desgewenst transfers regelen.” Overnachten kun je er niet, maar op een steenworp afstand zijn diverse mogelijkheden. Op het torentje na is het hele Jachtslot ook met de lift bereikbaar en daarmee breed toegankelijk.

Goede kwaliteit én betaalbaar

Vergaderen, feestvieren of privé samenzijn kan allemaal naast elkaar plaatsvinden. Het restaurant is zeven dagen per week open. Trouwe viervoeters zijn er tot 17:00 uur welkom. “Dus na een wandeling met je modderschoenen ben je ook van harte welkom voor een kop koffie met gebak.” Het lijkt wel afgesproken, want op dat moment komen er een paar wielrenners onder de spetters even bijtanken. “We bieden een goede kwaliteit die toegankelijk is voor iedereen. De kaart beweegt met de seizoenen mee, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken! Producten komen zoveel mogelijk van het landgoed of uit de regio. Marie-Louise sluit af: “Na de restauratie van het pand zijn we nu volop bezig met het buitenterrein. Er komen ruime terrassen en de toegangsweg voor leveranciers wordt verbeterd. Op 20 april staat de opening van het gehele landgoed gepland. Wil je meer weten over de zakelijke of feestelijke bijeenkomsten? Loop binnen en kom kennismaken!

Meer weten? Kijk op Jachtslot Mookerheide.