Wanneer je schade hebt gemaakt aan een andere auto zijn er meerdere manieren om het op te lossen. Het is in ieder geval altijd belangrijk om duidelijke afspraken te maken met degene die schade heeft. Het is een erg vervelende situatie die op de juiste manier opgelost moet worden. We bespreken hier twee verschillende manieren. Je kunt het namelijk regelen via de verzekering maar in sommige gevallen is het verstandiger om het zelf te betalen.

Zorg voor een goede verzekering

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan wil je natuurlijk het liefst een goedkope autoverzekering. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarde. Een goedkope verzekering is namelijk niet altijd beter. Ook zul je moeten overwegen of je je auto all risk of WA wilt laten verzekeren. Vooral als je een dure of nieuwe auto hebt, is het verstandig om te kiezen voor een all risk verzekering. Als je schade rijdt door jou schuld, wordt er namelijk niks vergoed op het moment dat je een WA verzekering hebt. Om er toch voor te zorgen dat je nooit teveel betaald aan je verzekering kun je online verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Je ziet dan direct welke verzekering het beste aanbod heeft en je kan de verzekering direct afsluiten.

Via de verzekering

In veel gevallen zal er bij schade een claim worden ingediend bij de verzekering. Hierdoor hoeft je zelf de schade niet te betalen, het nadeel is alleen dat je premie hierdoor waarschijnlijk wel een flink stuk omhoog gaat. Eigenlijk kost het je dus altijd geld als je schade hebt aangericht bij iemand. Op het moment dat er een aanrijding is geweest zal er een schadeformulier ingevuld moeten worden. In de meeste gevallen wordt dit ter plekke gedaan. Op het formulier worden de gegevens van beide personen ingevuld. Verder moet er een tekening gemaakt worden van situatie en noteer indien mogelijk de namen van getuigen. Ook zullen jullie gegevens uit moeten wisselen.

Zelf betalen

In sommige gevallen is het beter om de schade zelf te betalen. Zoals we net al zeiden gaat je premie namelijk omhoog omdat er een aantal schadevrije jaren worden afgetrokken. Als de schade maar een paar honderd euro is kun je het beter zelf betalen. Als je het via de verzekering doet betaal je uiteindelijk een stuk meer doordat je premie voor een lange tijd hoger is.