Dat Sinterklaas dit jaar wederom naar Nijmegen komt is zeker! Op zaterdag 14 november om 13.00 uur maakt Sint zijn intocht dit jaar via de lokale oproep RN7. Zo kun je toch ‘aanwezig’ zijn bij de intocht van Sinterklaas: dit jaar warm en droog vanaf de bank thuis. Het is helaas niet mogelijk om de intocht live mee te maken vanwege de Coronacrisis.

Maar niet getreurd! De goedheiligman verblijft namelijk vanaf woensdag 18 november in zijn gloednieuwe verblijf de St. Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Het Huis van Sinterklaas is geheel ‘coronaproof’ ingericht, want hij komt heel graag naar Nijmegen maar ook voor Sinterklaas en zijn Pieten is het natuurlijk van belang dat zij gezond blijven.

Chocoladeletter speurtocht

Ben jij een echte speurneus? Kom dan als een razende pepernoot naar het centrum van Nijmegen, want Sinterklaas heeft jouw hulp nodig! Hij heeft een gedicht geschreven, maar is een woord kwijtgeraakt. Weet jij het gedicht weer compleet te maken, dan ontvang je tijdens je bezoek aan Sinterklaas een stempel in je Pietenboekje. Het Pietenboekje mét speurtocht kun je online down­loaden via intonijmegen.com/sint óf vanaf 14 november a.s. mee te nemen in een van de diverse (kinder-) winkels in het centrum van Nijmegen. Hierin staan meer leuke opdrachten waar­onder de letterzoekactie en een kleurplatenactie.

Het Huis van Sinterklaas

Als je de opdrachten hebt voltooid is het tijd voor een bezoek aan Sinterklaas in de St. Nicolaaskapel. Breng je Pietenboekje mee, want als je de speurtocht hebt voltooid zal Sint jouw boekje persoonlijk ondertekenen. Het Huis van Sinterklaas is tussen 18 november en 2 december op diverse dagen geopend. Om te voorkomen dat Sinterklaas het te druk krijgt meld je je hiervoor aan via intonijmegen.com/sint om zo jouw eigen afspraak in te plannen met de Sint.