Hart van de Waalsprong is de nieuwste wijk van Nijmegen-Noord. Te midden daarvan komt Sound & Soul Foodbar met het grootste terras van het winkelcentrum. “Sound & Soul Foodbar is een dagconcept”, vertelt eigenaar Tjerk Huisman. “Voor alle facetten van de horeca ben je bij ons welkom en we streven ernaar om in al die facetten uit te blinken.” Het belangrijkste verschil met het filiaal in Arnhem is, dat je in Nijmegen alle dagen kunt lunchen.
Sound & Soul Foodbar heeft een erg goede prijs-kwaliteitverhouding, de service en persoonlijke aandacht staan er hoog in het vaandel en de keuken is te typeren als ‘werelds’. “Dat betekent dat je bij ons echt aparte gerechten gaat vinden die wel herkenbaar zijn, maar die anders worden gemaakt dan doorgaans het geval is.” Zo heeft Sound & Soul Foodbar de allerlekkerste en prijswinnende loaded nacho’s van Nederland. “Ze bevatten geen vlees, maar jackfruit.”
Tjerk is chef-kok en bijzonder creatief. Een gewoon sateetje wilde hij daarom eigenlijk niet op de kaart hebben. “Maar we zijn ook een muziekcafé met bijna wekelijks live bands en er was veel vraag naar wat snellere happen naast het fine dining dat we bieden. Dus hebben we nu tóch saté, maar dan op het niveau van een goed restaurant.” Het overbodige stokje, vaak een obstakel, ontbreekt en een portie bestaat uit twee kippendijen. De atjar tjampoer heeft plaatsgemaakt voor huisgemaakte atjar ketimoen, “het traditionele bijgerecht dat in Indonesië bij saté geserveerd wordt. Komkommer en rode peper zijn op smaak gebracht met een zoetzure dressing van azijn, suiker en steranijs. Dat is niet zozeer pittig, wel heerlijk kruidig. En dat allemaal voor 18,50. Het gerecht zit boordevol liefde en dat is gratis. Je bent van harte uitgenodigd, iedereen is welkom!”
Meer weten? Kijk op Sound en Soul.