Toen een eeuw geleden, op 1 augustus 1919 om precies te zijn, een groepje bevriende jongens het hoog tijd vond om een nieuwe voetbalclub op te richten, ontmoetten zij elkaar in het Groesbeekse café Hombergen. Bertus en Herman Geurts, Jan Piepenbreier, Jan van Oord en Thé Klösters zijn de ‘schuldigen’. En we zijn hen er tot op de dag vandaag dankbaar voor. Het allereerste Treffersveld lag op De Bisselt. Door de jaren heen verhuisde de club vijf keer, om uiteindelijk neer te strijken op het Nijerf.

Hoogste amateurniveau

Het eerste elftal sleepte door de jaren heen vele titels in de wacht, waardoor De Treffers een landelijke bekende topamateurclub werd. Een opsomming van prestaties om trots op te zijn: De Treffers werden tweemaal algeheel amateurkampioen van Nederland. Landskampioen zondagamateurs werd de club driemaal, afdelingstitels mag zij acht keer op haar naam schrijven en de Districtsbeker Oost werd tweemaal gewonnen. Tot op de dag van vandaag behoort de club absoluut tot het hoogste amateurniveau.

Vanaf seizoen 2016/2017 komt het eerste elftal uit in de Tweede Divisie. Maar ook de prestaties van al de andere elftallen, van de jeugd, de meiden en het G-voetbal mogen niet onvermeld blijven.

Jubileumactiviteiten

De Treffers wil laten weten dat de club 100 bestaat! Vele activiteiten en festiviteiten zijn al achter de rug, maar 2019 is nog niet voorbij. In de komende periode volgt nog een reünie, een FIFA toernooi voor de jeugd en op 8 oktober wordt een speciale tentoonstelling over de rijke historie van de club geopend in het spiksplinternieuwe nieuwe Vrijheidsmuseum in Groesbeek. De tentoonstelling wordt op 8 oktober feestelijk geopend en is vanaf dat moment tot begin januari te bezoeken.

Meer weten?
Kijk op www.detreffers.nl