De echte ijshockeyfanaat weet onmiddellijk wie Levi Houkes is. Al sinds 1995 kwam hij uit voor diverse clubs in binnen- en buitenland. In de juiste volgorde zijn dat de clubs van Krefeld, Nijmegen, Den Haag, Eindhoven, Heerenveen, Tilburg en wederom Nijmegen.

“Al van jongs af aan zat de liefde voor ijshockey diep, zowel bij mijn vader Charles als bij mijzelf. Op mijn vierde begon ik bij Nijmegen en al snel was de hele familie aangestoken met het ijshockeyvirus.” Levi coachte samen met Alexander Jacobs de diverse teams binnen de club. Nu verzorgt hij de jeugdopleiding. Spiense bij: Levi Houkes Select4U Devils

‘Ik stond al op schaatsen toen ik net leerde lopen’

Gedurende zijn carrière groeide Levi al snel door en ging spelen in de DNL, de hoogste juniorleague in Duitsland. “Mijn intentie was om naar Amerika te gaan. Ik kon daar ook aan de slag, maar zou dan een jaar moeten wachten. In de tussentijd wist coach Frank Gentges me bij zijn club in Nijmegen te krijgen.” Maar wat maakt Nijmegen nu zo bijzonder? “Nijmegen zit in mijn hart! Ik ben zelf Nijmegenaar en ben altijd al sport minded geweest. De hartstocht van de supporters spreekt mij aan. Ik ben fanatiek, zit vol emotie op het ijs en ben agressief in de goede zin des woords. Nijmegen ís passie!”
Daarmee zit het wel goed. Maar wat willen de Devils nog bereiken? “Continuïteit en doorstroming van de jeugd. Verder natuurlijk het behalen van alle drie de titels: de nationale beker en de kampioenschappen van Nederland en de Benelux! Wat de beker betreft… 21 en 22 december spelen we de halve finale tegen Dan Haag. Afgelopen jaar wonnen we die al, dus dat moet dit jaar weer lukken!”

Meer weten? Kijk op www.nijmegendevils.nl