Wie zondag 15 december het centrum van Druten bezoekt waant zich voor even in de betoverende wereld van schrijver Charles Dickens. De Engelse staad uit de 19e-eeuw herleeft die dag in volle glorie tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn.

Viswijven die bezoekers rotte vis aansmeren, raadselachtige kwakzalvers die mensen proberen te genezen met wondermiddeltjes, paperboys die het laatste nieuws aan de man brengen, Oosterse handelaren die hun overzeese producten aan de man proberen te brengen en deftige dames die in hun atelier ijverig aan de mooiste jurken werken.

Schilderachtige taferelen

Het is slechts een kleine greep uit het indrukwekkende straattheateraanbod, waarmee het London uit de tijd van Charles Dickens zo waarheidsgetrouw mogelijk wordt neergezet, tijdens het Dickens Festijn in Druten. Op iedere straathoek zijn schilderachtige Dickens-taferelen uitgebeeld die bezoekers van de ene in de andere verbazing doen vallen.

Sfeer van weleer

Nostalgische klanken van koren en muziekgroepen waaien tijdens het Dickens Festijn door de straten van Druten. Hun prachtige liederen voeren iedereen mee in de sfeer van weleer. Op iedere straathoek vindt men muzikale gezelschappen die het sfeervolle evenement opluisteren. Elk in karakteristieke kerstsfeer.

Jongste bezoekers

Voor de jongste bezoekers belooft een bezoek aan het Dickens Festijn een sprookjesachtige belevenis te worden. Vrolijke magiërs prikkelen de verbeelding, terwijl goochelaar Q-Trix de jonge bezoekers van de ene in de andere verbazing laat vallen. In één van de vele nostalgische kermisattracties kunnen zij even wegdromen van alle indrukken.

Dickens Festijn Druten

Zondag 15 december 11.00 tot 17.00 Centrum Druten, Entree € 3,50 p.p. Kinderen t/m 12 jr. gratis. Gratis parkeren + pendelbussen Meer info? Kijk op www.dickensdruten.nl