Noorloos aardappel- en eierhandel is al sinds 1945 op Nijmeegse markten te vinden. Het familiebedrijf ging over van grootvader op vader en nu runt zoon Marco Noorloos zelf de onderneming al weer ruim 35 jaar. Inmiddels bestaat het assortiment uit meer dan aardappelen en eieren alléén. Een selectie van de marktproducten is te koop in de boerderij-automaat die Marco in 2014 opende aan de Waldeck Pyrmontsingel in Nijmegen.

“De automaat stond tot de uitzonderlijk strenge winter van vorig jaar altijd buiten, nu vind je deze binnen, in een goed geïsoleerde ruimte”, vertelt Marco. “Onze producten komen uit de regio en kunnen per seizoen wisselen. Zo hebben we biologische eieren uit Boven-Leeuwen en vrije uitloopeieren Millingen aan de Rijn. Honing komt van Imkerij Arnd uit Nijmegen en De Bijenweide in Rijkevoort.” Verder heeft Marco talloze soorten aardappelen, waarvan de meeste uit Nederland (Zeeland) komen, uien en knoflook.

Variërende seizoensproducten

In de ruimte achter de boerderij-automaat is een ruime opslag voor alle marktproducten. Dat is wel nodig met ál die soorten aardappelen! Van het bintje tot aan soorten als de Opperdoezer of Zeeuwse Roem: de keuze is enorm. Op de website, maar ook in het menu van de automaat is te lezen waar welke aardappel het best voor gebruikt kan worden. Ook de smaak en structuur zijn beschreven en worden bewaaradviezen gegeven. En aan een recept voor de lekkerste friet is ook al gedacht. Marco: “De Menopper bijvoorbeeld, is vernoemd naar het oude Landgoed De Menop, gelegen tussen Bathmen en Loo. Het is een nieuw ras dat wordt gepoot op akkers in de Hoeksche Waard. Een lekkere lichtkruimige en roodschillige aardappel.”

Vers van de ‘pers’

Marco vertelt dat de automaat voor hem een logische aanvulling op zijn marktkraam is: “Soms vergeten klanten iets op de markt en dan kunnen ze zeven dagen in de week bij de boerderij-automaat terecht voor hun vertrouwde producten van goede kwaliteit. Het is verser dan vers.” Als ik Marco spreek, is hij net terug van de markt en vult de automaat aan met kakelverse eitjes.

Bij storing van de automaat of dringende vragen, bel Marco Noorloos: 06 – 25 03 30 55.

Openingstijden Boerderij-automaat aan de Waldeck Pyrmontsingel
(naast nummer 3, zijweg van de Daalseweg):
Zomer (maart – september: 07:00-21:00 uur
Winter (oktober – februari): 07:00-19:00 uur
Je kan er contant en met PIN betalen.

Marktkraam:

Maandag Kelfkensbos, tegenover hotel Credible 08:00-14:00 uur
Woensdag Hatert, marktplein 08:00-12:30 uur
Donderdag Heseveld, 08:00-12:30 uur
Zaterdag Kelfkensbos, bij het Valkhofmuseum 08:00-14:00 uur