De Vierdaagse wordt als wandelevenement dit jaar voor de 102e keer gehouden. De Vierdaagsefeesten eromheen bestaan nog niet zo lang. De 49e editie van de Vierdaagsefeesten vindt plaats van 14 t/m 20 juli in het centrum van Nijmegen. Zeven dagen lang kun je je onderdompelen in de meest uiteenlopende muziek, in theater, dans, lezingen, voorstellingen en natuurlijk kun je heerlijk eten en drinken. De feesten zijn voor alle doelgroepen en leeftijden: met meer dan veertig locaties en 3.500 artiesten biedt het programma van de Vierdaagsefeesten voor elk wat wils.

En wanneer je even klaar bent met alle activiteiten, is er dit jaar een wel heel unieke manier om te relaxen: in de ‘Relaxerette’. Dit is een kunstinstallatie die je het best kunt omschrijven als een reuzenrad zonder bakjes, maar mét hangmatten. In een hangmat passen maximaal twaalf mensen. De installatie draait langzaam rond, terwijl je naar muziek, een gedicht of een vertelling luistert. De ervaring duurt ongeveer 15 minuten en het hoogste punt is zo’n vier meter hoogte. Een maand geleden was de installatie voor het allereerst te zien op een festival in Leeuwarden en nu dus ook op Festival op ’t Eiland tijdens de Vierdaagsefeesten.

‘Klaar met al die feesten? Je kunt nu ultiem genieten met de Relaxette!’

 

Op virtuele ruimtereis

Gaat de Relaxerette bij lange na niet hoog genoeg voor jou? Dan is er nóg iets bijzonders te ervaren tijdens de Vierdaagsefeesten: de ‘Radboud Space Experience’. Op Kelfkensbos kun je een virtuele ruimtereis maken, mogelijk gemaakt door sterrenkundigen van de Radboud Universiteit.
De Radboud Space Experience is een opgeblazen koepel waar bezoekers in de wereld van sterren, planeten en zwarte gaten terechtkomen. De sterrenkundigen zullen ook demonstreren wat zwaartekrachtgolven zijn, hoe ze werken en hoe ze zwarte gaten onderzoeken. Er is ook een speciale speurtocht voor kinderen en de sterrenkundigen laten je maar al te graag zien welke telescopen ze overal ter wereld gebruiken. Van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 juli tussen 13.30 tot 17:30 uur dompelen zij je ieder uur onder in d
e wondere wereld van ons heelal.

Geniet deze zomer!

Check www.vierdaagsefeesten.nl voor het gehele programma

Foto: Sophie Sijpheer -Terluin