Op het hoogste punt van de bosrijke heuvels rond Nijmegen is sinds 1860 Hotel Restaurant De Wolfsberg gelegen. Het magnifieke uitzicht doet on-Nederlands aan en maakt een vakantie in eigen regio allesbehalve tot een straf! Eigenaar Ben Wijnhoven en een team van enthousiaste professionals hebben van alles in petto om deze zomer tot een onvergetelijke te maken.

Hoe kunnen we, ondanks alle beperkingen, onze gasten met een warm welkom ontvangen?’ Dit is momenteel de belangrijkste vraag voor de horeca. Bij De Wolfsberg startte de hartelijke ontvangst met het aspergeseizoen: het witte goud leende zich uitstekend om als warm gerecht afgehaald te worden. Het liep direct storm. Ook het culinaire hotelarrangement sloeg aan.

DE BORRELTUIN

Inmiddels zijn restaurant en terras van De Wolfsberg ook weer open. En het ruim opgezette terras biedt zelfs nog méér dan voorheen! Zo is ‘De Borreltuin’ ingericht. Bij de buitenbar haal je een hapje en een drankje en in de tuin kies je een gezellig zitje uit. Kom je met een groepje? De borreltent is te reserveren, desgewenst met Borreltuin-arrangement. In een apart prieeltje is een intieme buitenplek voor acht personen gecreëerd.

LIVE MUZIEK

Door het heuvelachtige landschap, het fantastische uitzicht, rust en ruimte, waan je je op vakantie in het buitenland. Licht versterkte, akoestische live muziek maakt dit gevoel compleet. Ben merkt dat ook nieuwe gasten hun weg naar De Wolfsberg weten te vinden. “Een wat jonger publiek is bijzonder gecharmeerd van het ‘festivalgevoel’ van De Borreltuin en ook met het afhalen van asperges mochten we nieuwe gasten verwelkomen. Dat is positief. Sinds juni zitten we qua bedrijfsvoering weer op het niveau van vorig jaar. Binnen de horeca is dat toch wel uniek. Ondernemen is durven, creatief zijn en spierballen tonen. Dat zie je nu!”

TRIBUTE PARTY GOES ‘BACK TOT BASICS’

Voor De Wolfsberg vormt de jaarlijkse ‘Tribute Party’ in het derde weekend van augustus de spreekwoordelijke kers op de taart. Dit jaar zal het festival in aangepaste vorm plaatsvinden. “Natuurlijk zijn we blij dat we het niet helemaal hoeven te laten schieten, maar jammer is het wel”, aldus Ben. “Afgelopen 5 mei bestond De Wolfsberg 20 jaar en de Tribute Party zou de vijftiende editie vieren. Normaal gesproken redenen om eens extra uit te pakken, nu gaan we noodgedwongen terug van zo’n zesduizend gasten in een weekend naar zeshonderd. Aan de andere kant voelt het als ‘back to basics’: het heeft het karakter van ‘het eerste uur’. Die charme spreekt mensen aan.”

TERRAS VIERDAAGSE GROOT SUCCES

Om de Nijmeegse Vierdaagse niet geheel voorbij te laten gaan, organiseerde De Wolfsberg een Terras Vierdaagse met Og3ne, Alain Clark, Glennis Grace en Xander de Buisonjé. ’s Middags traden de artiesten op tijdens het lunchprogramma, ’s avonds tijdens een diner. Per sessie was ruimte voor circa 350 gasten. Het was een groot succes; Og3ne was zelfs binnen vijf minuten uitverkocht!

De Wolfsberg is het best te typeren als een plek waar je even helemaal weg bent én je tegelijk thuis voelt. Kom zelf een kijkje nemen! En ben je op zoek naar een leuke baan in de bediening? Ook dan ben je welkom!

Meer weten? Kijk op de website.