Eef heeft COPD(GOLD lll) Ik ga naar de Zoutkamer omdat ik me dan veel beter voel, het hoesten is veel minder en ik heb meer energie. Ik heb een Half-jaarabonnement, dat kost € 110 per maand en dan kan ik onbeperkt gebruik maken van de zoutkamers. Zo’n drie tot vier keer per week ga ik heerlijk relaxen en schone lucht inademen, vaak aan het einde van mijn werkdag. Waar ik voorheen s’avonds uitgeblust op de bank plofte, heb ik na de zoutkamer weer energie voor de avond. Hoe anders kom je dan thuis!

Betsie heeft Astma en na vijf weken Zoutkamer een longtest gedaan en die was lang niet meer zo goed geweest. Betsie gebruikt pufjes en tijdens het gebruik was het ook altijd hoesten. Dat is nu ook niet meer zo dat betekent dat de medicatie ook dieper komt en dus beter zijn werk kan doen. Als het zo goed blijft gaan is mijn doel in de toekomst de pufjes te gaan verminderen. Mijn astma is niet te genezen, maar dat Zouttherapie de symptomen zo sterk vermindert maakt het leven wel een stuk prettiger!

Kim en Lieke volleyballen bij Gemini dames1 en gaan naar de Zoutkamer om hun sportprestaties te verbeteren en te ontspannen.

Met de juiste ademhalingstechniek verklein je de kans op blessures en presteer je beter. Goed en diep ademhalen is om een aantal redenen belangrijk. Zouttherapie zorgt voor schone luchtwegen en dat bevordert je ademhaling.

Je lichaam heeft tijdens het sporten meer zuurstof nodig om een prestatie te leveren. Dit betekent dat als je goed ademhaalt, je bijvoorbeeld sneller kunt lopen of meer gewicht kunt tillen. Hoe harder spieren aan moeten spannen tijdens het sporten, des te meer energie er vrijgemaakt moet worden om die spieren te kunnen laten werken, dus hoe meer zuurstof er naar toe moet. Een van de belangrijkste voordelen van Halotherapie voor sporters is het verbeteren en het optimaliseren van de longfunctie en de longinhoud en het verlaagt de hersteltijd na inspanning.

Onze dochter Moon is 8 weken te vroeg geboren en heeft o.a. een dubbele klaplong gehad. Daardoor heeft Moon zeer gevoelige longen en op hele jonge leeftijd Astma ontwikkeld.

Een simpele verkoudheid is voor ons al gauw een longontsteking. Op een dag hoorden wij van een vriendin over de Zoutkamer, er is een wereld voor ons opengegaan. Zijn inmiddels gestopt met één puf.

Moon vindt het helemaal geweldig in de Zoutkamer. Ze kan er heerlijk spelen en ondertussen ademt ze de “wonderlucht” in. Waar ze altijd verkouden was is ze dat nu veel minder. Wij zijn zo dankbaar dat onze dochter gezonder is en meer kan genieten van haar kleine mooie leven!