Ieder jaar toont Budget Home Store als een van de eerste onder de woonspecialisten de nieuwe collecties. “We weten vooraf niet altijd precies wat er aan nieuwe producten binnenkomt, dus ook voor ons is het een leuke verrassing”, aldus Mandy. Ze neemt ons mee naar de bovenverdieping, naar een van de nieuwe woonprogramma’s. Zoals alle programma’s, is ook deze collectie verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. “Dat is waar we erg sterk in zijn”, vertelt ze. “Op die manier kun je bovendien vaker afwisselen als je dat wil.” Vroeger kocht je een bankstel vaak voor het leven, tegenwoordig gebeurt dat minder.

AFWISSELING ALS TOVERWOORD

Je ziet nu volop afwisseling in materialen, vormen én stijlen. Het traditionele beeld van bijvoorbeeld een eettafel met zes identieke stoelen daaromheen heeft plaatsgemaakt voor verschillende stoelen rond één tafel. Ook fauteuils die bij een bankstel ‘horen’, zijn niet langer exact hetzelfde bekleed als de bank. “Op die manier laat je de fauteuil ook opvallen, náást de bank”, tipt Mandy.

SLIM VARIËREN & COMBINEREN

Werk je met één basiskleur en daarnaast opvallende details en accessoires, dan kun je gemakkelijk variëren zonder direct veel geld uit te geven. Nieuwe kussentjes geven je bank bijvoorbeeld al een heel andere look and feel. Mandy: “Heeft je bankstel een neutrale kleur, dan kun je eindeloos variëren met kussens in verschillende kleuren en vormen.” Je bank blijft trouwens eindeloos mooi na een vuil- en vochtafstotende behandeling van onze All-in House service. Dan bent u voor 5 jaar volledig ontzorgd inclusief vlekkenservice.

NATUURLIJKE MATERIALEN & KLEUREN

“Momenteel zie je veel natuurlijke materialen zoals hout en touw, maar ook nabootsingen van natuurlijke materialen.” Denk dan aan imitatievellen van verschillende diersoorten, of aan kunstplanten in allerlei soorten en maten. “Heb ik toch nog een linkje naar mijn vak van bloemist”, grapt ze. De natuurlijke materialen worden gecombineerd met natuurlijke kleuren. Bruin, zwart, donkergroen, okergeel en zachtroze voeren de boventoon. Om een rustig beeld te creëren, wordt een vaste, neutrale basiskleur afgewisseld met meer opvallende details. Goud is nu erg populair. Zachte stoffen als velvet zorgen voor een warme uitstraling.

NATUURLIJKE LOOK & FEEL

De materialen zien er niet alleen natuurlijk uit, ze zijn ook minder strak van uitvoering als ‘vroeger’. Een bobbeltje hier, kleurverschilletje daar… het mag allemaal. Sterker nog: hout met een wat doorleefde look en goed zichtbare nerven geven uitstraling en onderstrepen het natuurlijke karakter van het materiaal. Materialen worden ook vaker gecombineerd, zoals robuust hout met metaal.

NATUURLIJKE VORMEN

Mandy: “De nieuwe wooncollectie laat ook qua ontwerp natuurlijke vormen zien. Ronde en ovale tafels en karpetten zijn daar goede voorbeelden van, net zoals asymmetrische vormen en opstellingen. Zag je eerder veel symmetrie bij het decoreren, nu zie je veel klustering. Dus niet aan iedere kant van het dressoir één item, maar een aantal items aan één kant gegroepeerd.”

BUITENSTEBINNEN

Decoraties van insecten, vogels en exotische dieren zijn overal terug te vinden: van een beeldje tot een gehele stoelbekleding; van een schilderij tot compleet behang. Mandy: “Je merkt nu met corona dat veel mensen als het ware buiten naar binnen willen halen. We zitten allemaal veel binnen en vooral als het mooi weer is, willen mensen contact met buiten creëren.”

DESKUNDIG ADVIES

Benieuwd hoe diverse items uit verschíllende collecties bij elkaar staan? De enthousiaste en deskundige medewerkers van Budget Home Store XXL in Nijmegen laten het graag zien door je favoriete producten in iedere gewenste opstelling voor je neer te zetten. “Het is erg leuk om mensen verrast te zien worden!”, aldus Mandy.

Winkelend publiek wordt vaak zó enthousiast van haar ideeën en combinaties, dat Mandy vaak gevraagd wordt voor persoonlijk stijladvies. Neem vooral foto’s van je huidige interieur, van dat ene stoeltje dat je graag wil houden, of van de kleur van je vloer mee bij je volgende bezoek aan Budget Home Store. Mandy helpt je graag verder!

Meer weten? Kijk op de website.